Konkurranser, Utenriks

Tibau og Ros spanske mestere

28 jun , 2015

Kanskje verdens mest prestisjetunge nasjonale mesterskap for trial ble nylig avhold. Det spanske mesterskapet (UCI) består nærmest kun av tidlegere eller regjerende mestere. Etter en jevn kamp i stekende hete i Torredembarra, var det Rafa Tibau og Benito Ros som var best.

Veldig jevnt i 26″
Mesterskapet hadde superfinaleformat, med UCIs nye reglement med handikappoeng. Best fra finalen var Rafa Tibau (23), og han hadde dermed null i handikap. I superfinalen fikk han 16 poeng, med fem i tre av fire seksjoner. Nøyaktig det samme gjorde Pol T. Matrat (22), men det holdt dessverre ikke til seier. Pol fikk nemlig andreplass i finalen, og hadde dermed ett poeng i handikap i superfinalen.

Tredjeplassen gikk til Jeronimo F. Lopez (25) med 20 prikker, og fjerdeplassen til Joan T. Ferraz (19), også med 20 prikker. Begge hadde altså fem i alle fire seksjoner, samt to i handikap fra finalen. Hvordan de har skilt mellom disse to plasseringsmessig er uklart, da det var Ferraz som var raskest gjennom superfinalen, hele 20 minutter raskere enn Lopez. Sannsynligvis fikk Lopez tredjeplass i finalen.

Nesten like jevnt i 20″
I superfinalen for 20″ dreide det seg som vanlig om Benito Ros (34) og Abel Mustieles (24). Tross ti års aldersforskjell, holder fremdeles Benito og Abel nærmest tilsvarende høyt nivå. Abel vant finalen, og startet superfinalen med null i handikap. Det holdt likevel ikke mot legenden Ros, som fikk kun seks straffepoeng i superfinalen, mot Abels syv. Med samme poengsum totalt, vant Benito med best kjøring i superfinalen, og to seksjoner på null.

Tredjeplassen gikk til Oriol R. Olive (19), med 20 straffepoeng og to i handikap, totalt 22 poeng. Men, han har tross alt 15 år på å komme på Benitos nivå. Fjerdeplassen gikk til Bernat Seuba, også han med fem i alle seksjoner, og 22 poeng inkludert handikap. Trolig fikk han fjerdeplassen i finalen, og ble dermed dømt under Oriol.

Flere vinnerkandidater manglet
I 20″ var ikke regjerende mester, Ion Areitio, til stede på grunn av skade. Han knakk håndleddet tidligere i år, og er fortsatt noen uker unna å konkurrere. I tillegg har supertalentet Sergi Llongueras nylig operert kneet, og er ute flere uker fremover. I siste Copa Catalunya klarte Llongueras å slå Rafa Tibau, så han kunne gjort det mer spennede.

, ,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.