Innenriks

Biketrial på Ekstremsportveko

19 apr , 2015  

Som vanlig blir det biketrial på Ekstremsportveko. I år er det femte gangen biketrial står på programmet, og greinansvarlig Eirik Ulltang lover et ekstra bra trialopplegg.

Nytt konkurranseformat
Nytt av året er en trialjam, i tillegg til den tradisjonsrike speedtrialsen. Trialjam er et relativt lite brukt konsept i trialverdenen. Dette er litt paradoksalt, da det er både spektakulært og svært publikumsvennlig.

En trialjam består av en stor hinderbane. Her kan hver syklist velge sine egne linjer og elementer, og er fritt til å gjøre akkurat hva han vil i løpet av sin tid. Tiden vil bli satt til mellom 60 og 90 sekunder for hver syklist, og formatet vil bli en kvalifisering med en påfølgende utslagsrunde. Vinneren er den syklisten med høyest score. Scoren blir dannet av fem kriterier, hvor du kan score fra 1-10 på hvert av de: teknisk vanskelighetsgrad, flyt/stil, bruk av banen, kreativitet og guts.

Speedtrial er to identiske hinderløyper, der førstemann gjennom vinner. Hvem blir Norges raskeste trialsyklist i 2015?

Mange fete artister
Ekstremsportveko er på Voss og starter søndag 21. juni og varer til søndag 28. juni. I tillegg til konkurransene, blir det også trialsykling hver eneste dag gjennom hele uken. Ekstremsportveko er en unik festival, og i tillegg til mange ekstremsporter, blir det konserter med flere kjente band. Blant annet kommer Turboneger, Onkel P & Slekta og Timbuktu. Oversikt over alle artister finner du her. Dette må du ikke gå glipp av!

Trialprogrammet er som følger:

  • Fredag 26. juni, kl. 14:00-15:00: Trialjam, kvalifisering, Voss ungdomsskule
  • Fredag 26. juni, kl. 15:00-16:00: Trialjam, finale, Voss ungdomsskule
  • Lørdag 27. juni, kl. 14:00-15:00: Speedtrials, kvalifisering, Torget
  • Lørdag 27. juni, kl. 15:00-16:00: Speedtrials, finale, Torget

Skal man være med på trialkonkurransene og få tilgang til teltet, må man ha en billett. Er man under 18 år, kan man kun velge Sportspass. Det gir tilgang til alle konkurransene, men ikke til festivalteltet. Er man over 18 år, kan man velge enten Sportspass, eller Ekstrempass, som gir tilgang til teltet også. Det er også mulig å kjøpe Dagspass, som koster fra kr. 300,- og oppover (Dyrere fredag og lørdag). Se ekstremsportveko.com/tickets for alle detaljer. Billettsalget åpner straks.

Alle syklister er velkomne, men det anbefales å være 18 år eller eldre. Da får man mye mer ut av festivalen, og slipper å stå ensom og forlatt utenfor festivalteltet hver kveld. Dette er en norsk sommerfestival, med mye alkohol og festing.

Artikkelfoto: Tommy Østby

, , ,


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.