Utstyr

Bremsenytt: Magura, Tensile & Racing Line

1 feb , 2013  

Kort tid etter at Magura kom med 2011-versjonen av HS33, lanserer de nå en ny og forbedret utgave i mai 2013. Denne versjonen, som blir omtalt som 2014-versjonen, skal ha en rekke forbedringer. 15 gram lettere, 5% kraftigere og et hendeldesign som ligner mer på 2005-versjonen. Bremsehendelbladet fåes i enten to- eller firefingerversjon. I tillegg har hendelen “split-clamp”, som betyr du kan ta av hendelen uten å måtte fjerne holkene, samt du kan bruke hendlene på både høyre og venstre side. En ser i tillegg et nytt TPA-system, lignende det Echo har på sine hendler.

hs33_silver

2011-versjonen av HS33 ble aldri så godt mottatt, og nå kommer det to reaksjoner på dette. Kanskje mest spennende er Tensiles bidrag, som er en ny hydraulisk bremsehendel. Tensile er Onzas delemerke, og har lange tradisjoner innen biketrialsporten. Etter mange måneder med prototyping og testing, lanserer Tensile bremsehendelen Tocco. CNC-maskinert, med “split-clamp” og flip-flop-design. Tilgjengelig fra mars 2013.

tensile_tocco

Sist ut er det ukjente “merket” Racing Line, som har laget en replica av HS33 2005-versjonen. Alt er likt, bortsett fra at materialet er sterkere, og det er brukt mer cnc-maskinering enn støpegods. Det er likevel godt for nostaligiske og konservative syklister, som hverken vil ha Tensile eller Magura. Kvaliteten er nok god også. En ser i tillegg at “hjørnet” på hendelkroppen ned mot tpa-en er fjernet, slik alle gjør med sine originale HS33 2005-versjoner uansett.

racing_line_replica_hs33


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.