Konkurranser, Utenriks, Videoer

Carthy vant i Meribel

27 aug , 2014   Video

Den tredje runden av verdenscupen ble holdt nå i helgen i bunnen av et alpinanlegg i Méribel, Frankrike. Der var verdenseliten samlet bare litt over en uke før VM braker løs i Lillehammer, Norge (!). Mange av utøverne viste at de var i god form og at treningen lå i rute før VM.

I eliteklassen for kvinner var det Australske Janine Jungfels, som kom på tredjeplass i Pra Loup, som stakk av med seieren, foran Tatiana Janickova på andreplass og Nina Reichenbach på tredjeplass. Det var totalt 15 kvinner, fra 8 forskjellige land, som deltok. Eneste skandinavier var svenske Simone Rishede som deltok for Danmark.

I menn 20″ var spanjolen Abel Mustieles i sin egen klasse. Bortsett fra et par små feil i starten, kom han til superfinalen med 11 poeng margin over nederlenderen Rick Koekoek. Mustieles fullførte verdenscupen på 22 poeng, med andreplassen på 41! På tredjeplass kom franskmannen Theau Cortes, som for første gang var på pallen i en verdenscup.

I menn 26″ var det en tett kamp mellom tre ryttere: verdensmester Vincent Hermance, junior-verdensmester Jack Carthy og Europamester Gilles Coustellier. Til slutt var det den yngste av de tre, 18 år gamle Carthy, som stakk av med seieren, som var hans andre verdenscupseier. Han er nå sammenlagtleder av verdenscupen. Gilles kom på andreplass og Hermance på tredje.

Eneste nordmann i konkurransen var Eirik Ulltang. Han fikk en 19.plass i verdenscupen, som er hans beste resultat så langt.

Nå gjenstår det to runder av verdenscupen, men først er det VM på Lillehammer.

Komplette resultater her.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.