Konkurranser, Utenriks

Chapuis vant igjen

5 mai , 2015  

Jerome Chapuis (25) var igjen på toppen av pallen da den andre runden av den sveitsiske cupen ble arrangert i Ropraz. Det var vanskelige forholdene, med mye gjørme, etter dagevis med regn på forhånd.

Best fra start
Elitesyklistene hadde tre runder à seks seksjoner. Etter en god oppvarming, startet Jerome med selvtillit i første seksjon. Han fullførte første runde med lavest poengsum, og dermed ledelse. Men, det var tett i toppen, og Lucien Leiser (21) var bare fire prikker bak. Andrerunden var også Jerome sterkest, men Lucien var nå bare to poeng dårligere. Med seks poeng margin til andreplass, måtte Jerome gjøre en god og stabil tredjerunde for å ta seieren.

› LES: Chapuis vant sesongåpningen

Spennende tredjerunde
Tredjerunden skulle bli langt mer spennende enn forventet. Lucien gjorde det svært bra, og fullførte med bare seks straffepoeng. Jerome måtte dermed ha 12 eller færre poeng for at han skulle ha mulighet til å vinne. Det klarte han med en iskald margin, og fullførte tredjerunden med bare 10 poeng. Totalt ble det to poeng mindre enn Lucien, og dermed en ny seier i cupen.

Tredjeplassen gikk til Loris Braun (25), med 59 prikker. Det var kun sveitsiske ryttere med på dette rittet og totalt 14 deltagere i eliteklassen. Rittet var i tillegg i UCI C1-katergori, og Jerome, Lucien og Loris tar med seg verdifulle poeng i verdensrankingen.

Eneste elitekvinne
Beste, og eneste, kvinne med eliteklassen i rittet var Debi Studer. Hun kjørte fire runder à fem seksjoner, og oppnådde omtrent maksimalt antall straffepoeng, med 94 prikker.

Komplette resultater (PDF): UCI_TRIALS_C1_Ropraz2015_SUI

,


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.