Konkurranser

Deltagerrekord i Hardanger

28 jun , 2016  

I helga var det trialfest i Hardanger, med sesongens tredje NC-ritt, samt norgesmesterskapet. Hardanger SK og KBT hadde brukt mye tid og ressurser på lage en best mulig arena, og det var mange som fant vegen. På NC 3 deltok det 27 ryttere, som er ny rekord. Men, under NM, ble det enda flere, og for første gang over 30 ryttere på et norsk trialritt. 31 for å være nøyaktig, og til og med en egen jenteklasse med et komplett podium.

Arrangørklubben stilte med majoriteten av deltagerne, med 13 av 31 ryttere under NM. Trialmiljøet gror i Hardanger. Den mest tallrike klassen var nybegynner begge dager, noe som lover godt for norsk trials fremtid.

NC 3

NC 3 var en regnfest av de sjeldne, og det ble gjørmete og vått. Men, alle trosset regnet, og gav alt de hadde. Dette var i tillegg det første individuelle trialrittet med internasjonal status i Norge. Men, det deltok bare tre utenlandske utøvere fra Tsjekkia. To av dem syklet elite, men ingen var i nærheten av å vinne rittet. Eliteklassen ble vunnet av Eirik Ulltang med 39 poeng, tross at han syklet førsterunden på bare 8 poeng. Det ble tydeligvis glattere utover i rittet. Andreplassen gikk til Vlastislav K. Čiháček fra Tsjekkia med 54 poeng. Tredjeplassen ble norsk, til Mads Lexander med 59 prikker. Han har tatt steget opp som Norges nest beste trialsyklist, og har gjort et imponerende arbeid i vinter.

I ekspertklassen deltok det hele seks syklister, og det var Vegard B. Bjørø fra Os som var sterkest. Han vant rittet på bare 13 poeng. På andreplass kom Kristian S. Bergersen fra Enebakk med 28 prikker, og tsjekkiske Petr Sos tok tredjeplassen med 35 prikker.

Viderekommen  ble vunnet av rittets eldste utøver, Tore Hunskår. Han fikk kun 6 prikker, og andremann, Vinjar Kristiansen fulgte bak med 29. De gamle er fortsatt eldst. Tredjeplassen gikk til Hassan Al-Amir med 35 poeng.

I viderekommen deltok det ni utøvere, hvor det var én jente. Alle gjorde en kjempegod innsats, og det ble ingen med full score.

NM

Årets høydepunkt for mange, NM i trial, ble arrangert for tredje gang. Kunne regjerende mester ta sin tredje strake? I stor kontrast til gårsdagen, var det solskinn og betraktelig mer sommerlig stemning. Eliteklassen bestod av fire landsmenn, samt to tsjekkere som deltok i sin egen internasjonale klasse. De skulle likevel ikke bli en trussel for pallen i NM, selv om de aldri kunne tatt tittelen uansett. Ulltang startet første runde sterkt, med kun ett straffepoeng. Bak kom Lexander og Vlatislav på 16 poeng hver. Det gikk litt værre for Ulltang i de neste rundene, men han klarte likevel å holde konkurrentene unna med totalt 15 straffepoeng. Andreplassen gikk igjen til Mads Lexander, med godt over det dobbelte av Ulltang, på 36 poeng. På tredjeplass kom Joachim Skjævestad med 39 poeng, som må være litt surt da han presterte å sykle ut i feil ende av seksjon to på runde én, og pådro seg en unødvendig femmer. Knut Fosse kom på fjerdeplass, med 58 prikker.

I ekspertklassen var fortsatt Bjørø best, og vant med bare åtte prikker. Men, Even Lippestad hevet seg mange hakk fra NC-rittet, og fikk også bare åtte poeng. Med like poengsummer på hver seksjon også, ble det førstemann i mål som vant, og Bjørø ble ferdig ni fattige minutter før Lippestad. Tredjeplassen gikk Kristian S. Bergersen med 15 poeng.

Viderekommen ble vunnet av Petter Wigstøl på 19 poeng, tett fulgt av Tore Hunskår på 21 prikker. Han kom rett foran Hassan Al-Amir med 27 prikker.

Nybegynnerklassen hadde både jenter og gutter til start. Hele ni gutter startet, og alle kom igjennom de fleste seksjoner enkelt. I nybegynner for jenter var det tre jenter, og Sonja Hilditch var best med 28 prikker. Hun deltok med stisykkel. Andreplassen gikk til Emeline Østro på 43 prikker, og tredjeplassen til Karina Vistvik med 58 poeng, i hennes første trialritt. Hun startet å sykle trial bare et par dager før NM.

Neste NC-ritt arrangeres i Hobøl i 10.-11. september. Følg med på biketrial.no for invitasjon og mer informasjon.

Et stort bildegalleri fra helgen kommer straks fotografene har sendt oss bilder.

 

Resultatlister:

Resultat NC 3 Norheimsund 2016

Resultat NM Norheimsund 2016

 

Forsidefoto: Stian Vesterinen.

, , , ,


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.