Innenriks, Nyheter

Eirik & Joachims Roadtrip

7 aug , 2010  

Etter fem måneder med hard planlegging var det kun en uke igjen før Eirik og meg skulle legge ut på den store roadtrippen vi hadde planlagt så nøye (Kristiansand til Oslo Ride, for å så dra gjennom Sverige og ta ferje til Polen, kjøre gjennom Tyskland og Danmark og ta danskebåten hjem igjen), men plutselig får vi beskjed om at vi ikke har noen bil å kjøre med og alt virker plutselig relativt håpløst. Heldigvis fikk vi låne min bestefars bil dagen før vi dro, og turen var i gang! Problemet nå var at bestefar skulle selge bilen og vi kunne ikke kjøre den lange ruta vi hadde planlagt, dermed måtte vi improvisere litt og fant ut at vi skulle kjøre etter høytrykket.

Etter vi hadde hatt en flott helg på Oslo Ride sammen med mange andre glade trialsyklister fant vi ut at vi skulle dra nordover, mot Trondheim. Etter en times tid stoppet vi hos en gammel kamerat av oss og fikk en liten matbit der. Vi fortalte han at vi skulle kjøre en uke rundt uten andre mål enn å sykle og ha det gøy, og på en halvtime hadde han pakket og ville være med. Samme kvelden kjørte vi til en liten plass i Rondane som heter Høvringen, både Eirik og meg har vært her noen ganger før med familien. Her slo vi opp telt i mørket på en parkeringsplass og overnatta der.

(Video nederst i artikkelen)

Tirsdag: Jeg våkna opp av at det var minst 45 grader inne i teltet og åpna døra for å få frisk luft. Noen timer senere hadde vi spist en god frokost (Polarbrød med nugatti på tube) og bestemte oss for å dra inn på fjellet for å sykle i en elv med noen kule gaps og kul natur. Her sykla vi på kalkulert risiko, det vil si at viss noe skulle gå galt så vil vi få veldig vondt, eller i værste fall dø. Heldigvis gikk alt som vi kalkulerte og det var en vellykket session som vi fikk noen bra filmklipp ut av. Her inne møtte vi en eldre mann som syns det var stilig å se oss sykle og foreslo at vi skulle hoppe over noe som kalles Ridderspranget i elva Sjoa. Vi syns det hørtes ut som en god idé og fant ut at vi skulle dra dit og sykle der neste dag.
Vi kjørte lenge og styrte masse for å finne fram til Ridderspranget, da vi spurte noen lokale om veien fortalte de oss at fire personer hadde omkommet der for bare to dager siden. Uansett viste de oss veien og senere samme kveld var vi fremme.

Risky business

Vi ville hoppe over her, men konkluderte med at vi tar det en annen gang. Problemet var å komme seg tilbake.

Det så ut som en enkel biff å hoppe over dette Ridderspranget, hadde det ikke vært for det nylig oppsatte gjerdet som gjorde at vi kun hadde en halv meter med skrå bakke å hoppe fra. Vi konkluderte med at vi måtte få skrudd ned gjerdet for å hoppe over der, så vi droppet det i denne omgang.

Da vi dro fra Ridderspranget fant vi ut at det var meldt regn i Trondheim, men fint i Stavanger. Dermed kjørte vi avsted mot Stavanger. Bensinmåleren i bilen viste at vi hadde 1/4 tank, noe som tilsvarer ca 10 liter og med et forbruk i underkant av 1 liter på mila ville det i teorien gå utmerket å kjøre de 11 milene til Fagernes. Uheldigvis sto nok ikke bilen i vater da vi leste av bensinm

åleren og bensinnivået sank drastisk de første milene vi kjørte. Etter 2 mil innså vi at vi ikke på langt nær hadde mulighet å komme oss til Fagernes og regnet med en kald natt i bilen oppe på fjellet. Etter en nervepirrende halvtime med bensinmåleren laaaangt under nullpunktet, veldig økonomisk kjøring og planlegging av hvem som skulle haike til nærmeste bensinstasjon dagen etter, kom vi endelig fram til en liten plass som het Beitostølen, her hadde de en liten Essostasjon som reddet natta vår. Vi kjørte videre til Ål for å finne en grei plass å overnatte, etter mange forsøk fant vi endelig en grei campingplass, og la oss til å sove der.

Onsdag: Vi våknet opp og brukte campingsplassens fasaliteter til å lade kameraet, vaske oss og gå på do, før vi dro til en fin badeplass vi hadde blitt anbefalt. Her var det helt RÅTT å sykle, tønnevis med steinhyller og små kulper og kule ting. Her brukte vi nesten hele dagen på å sykle og bade og kose oss. I 6-7 tiden dro vi inn til Ål sentrum for å kjøpe oss is, før vi dro videre mot Stavanger.

Torsdag: Vi våkna opp i teltet på parkeringsplassen til ferja over Boknafjorden. Vi kjørte på ferja og ringte Antoine som anbefalte oss å sykle på steinene langs havet i Mortavika der ferja stopper. Her var vi å sykla i en times tid før kameraet gikk tomt for batteri og vi fant ut at vi skulle dra inn til Stavanger sentrum for å besøke Antoine som var på jobb i sykkelbutikken Spinn. Her møtte vi en glad laks som viste oss butikken og spesielt trialsyklene han har fått importert fra frankrike og fått lov å selge i butikken. Etter dette fant vi en campingplass sentralt i byen og slappet av og møtte noen gamle kjente senere på kvelden.

Fredag: Vi våkna opp og måtte kjøre Eirik til bussen som gikk om en halvtime fra sentrum. Vi fikk plutselig dårlig tid, men endte opp med å få han på bussen 2 min før den gikk. Sondre og meg dro å møtte Jone, en vi gikk på skole med i fjor og hang med han utover kvelden, før jeg sa adjø og kjørte hjem til Kristiansand.

Takk for turen.

, , , ,


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.