Innenriks, Konkurranser

Eirik Ulltang vant NM for niende gang

25 sep , 2023  

NM og årets to siste NC-runder ble arrangert av Hardanger Sykkelklubb på KBT Trialarena 23.-24. september. Det ble Eirik Ulltang som vant sitt niende strake NM i elite, og Marcus Aardal Stensrud tok sitt tredje strake gull i juniorklassen, i hans siste år som junior.

Dag 1: NM og NC 2

Den 23. september ble NM gjennomført, som også var tellende i norgescupen. Det var 20 deltagere fordelt på seks klasser.

Klassen med fleste deltagere var Rekrutt (6-10 år), med åtte som stilte til start. Seks av syklistene var fra arrangørklubben. To syklister kom fra Os, og deltok i sitt første trialritt noen sinne etter å ha sett et show med MOOW tidligere i uken.

I klassen Barn (11-12 år) var det tre deltagere, samtlige fra Hardanger SK. Klassen ble vunnet av Arne Tveiterås (60 poeng) fremfor Noah Kongestøl Mongstad (57 poeng) og Tord Toft (DNF).

I klassen Ungom (13-15 år) var det to lokale deltagere. Klassen ble vunnet av Ådne Undrum Larsen (101 poeng) fremfor Sondre Tveiterås (69 poeng).

Det var kun én deltager i klassen Sport (16+ år), Gaute Ulltang. Han fikk 102 poeng). Det samme var tilfelle i Junior-klassen (16-18 år), hvor Marcus Aardal Stensrud var eneste deltager. Han fikk 120 poeng, men kan ikke sammenlignes med de øvrige klassene, ettersom Junior kun kan sykle røde og gule porter.

Elite (19+ år) var den nest mest tallrike klassen, med fem deltagere. Eirik Ulltang fikk 540 poeng, og tok seieren. På andreplass kom Knut Fosse med 370 poeng, begge fra Hardanger Sykkelklubb. Tredjeplassen gikk til Mads Lexander fra VestkantTrial – Sykkel, med 300 poeng. Fjerde- og femteplassen gikk til hhv. Kristian Schea Bergersen (250 poeng) og Joachim Skjævestad (210 poeng).

Dag 2: NC 3 og sammenlagtseieren

Søndag 24. september var det klart for årets siste nasjonale ritt, og sammenlagtseieren i norgescupen skulle avgjøres i de aktive klassene Elite og Junior. Det var 20 deltagere fordelt på fem klasser.

I Rekrutt deltok det ti syklister, to flere enn på NM. Flere av disse startet med trial i år, noen for kun et par uker siden.

I klassen Barn var det på NC 3 kun to deltagere. Noah Kongestøl Mongstad fikk revansje fra NM, og tok seieren (76 poeng) fremfor Arne Tveiterås (69 poeng).

I klassen Sport var det 100% økning i antall deltagere fra NM. Gaute Ulltang tok seieren (98 poeng) framfor Sondre Stranden Rosten (59 poeng). Begge fra Hardanger Sykkelklubb.

I Junior var det fremdeles kun én deltager, Marcus Aardal Stensrud. Han fikk åtte poeng mer enn i NM, og tok sammenlagtseieren i norgescupen for junior.

I Elite var det fem deltagere, men et veldig annerledes resultat enn i NM. Eirik Ulltang tok seieren med 600 poeng, fremfor Joachim Skjævestad på andre (330 poeng) og Knut Fosse på tredje (290 poeng). Det ble dermed en heftig revansje for Joachim, etter femteplassen på NM. Fjerdeplassen gikk til Mads Lexander, kun ti poeng bak Fosse. På fem kom Kristian Schea Bergersen, som hadde en tøff dag med kun 100 poeng, 150 færre enn han fikk på NM.

Sammenlagtseieren i norgescupen for Elite gikk til Eirik Ulltang for ellevte gang på rad, med seier i samtlige ritt i 2023. Andreplassen sammenlagt gikk til Knut Fosse, som fikk to andreplasser og en tredjeplass. Tredjeplassen i cupen gikk til Mads Lexander, med to tredjeplassen og én fjerdeplass.

Resultater NM/ NC 2

Elite

 1. Eirik Ulltang, 540 poeng
 2. Knut Fosse, 370 poeng
 3. Mads Lexander, 300 poeng
 4. Kristian Schea Bergersen, 250 poeng
 5. Joachim Skjævestad, 210 poeng

Junior

 1. Marcus Aardal Stensrud, 120 poeng

Sport

 1. Gaute Ulltang, 102 poeng

Ungdom

 1. Ådne Undrum Larsen, 101 poeng
 2. Sondre Tveiterås, 69 poeng

Barn

 1. Arne Tveiterås, 60 poeng
 2. Noah Kongestøl Mongstad, 57 poeng
 3. Tord Toft, DNF

Rekrutt

 • Anton Valland
 • Liam Kongestøl Mongstad
 • Olai Nesbø Bang
 • Jon Helgheim Sandven
 • Bror Nygård
 • Brage Eknes Heien
 • Vetle Wirkola
 • Viktor Monsen Lom

Resultater NC 3

Elite

 1. Eirik Ulltang, 600 poeng
 2. Joachim Skjævestad, 330 poeng
 3. Knut Fosse, 290 poeng
 4. Mads Lexander, 280 poeng
 5. Kristian Schea Bergersen, 100 poeng

Junior

 1. Marcus Aardal Stensrud, 128 poeng

Sport

 1. Gaute Ulltang, 98 poeng
 2. Sondre Stranden Rosten, 59 poeng

Barn

 1. Noah Kongestøl Mongstad, 76 poeng
 2. Arne Tveiterås, 69 poeng

Rekrutt

 • Anton Valland
 • Liam Kongestøl Mongstad
 • Olai Nesbø Bang
 • Jon Helgheim Sandven
 • Bror Nygård
 • Brage Eknes Heien
 • Vetle Wirkola
 • Viktor Monsen Lom
 • Storm Eknes Heien
 • Amund Olai Vesbø Nygard

Resultater Norgescupen sammenlagt

Elite

 1. Eirik Ulltang
 2. Knut Fosse
 3. Mads Lexander

Junior:

 1. Marcus Aardal Stensrud

Bildegalleri NM/NC 2 (Foto: Gaute Ulltang)

Bildegalleri NC 3 (Foto: Gaute Ulltang)

, ,


2 Responses

 1. […] som deltok i sin årlige trialsykkeløkt. Han har ikke syklet en meter på trialsykkelen siden NM 2023 i september. Gaute fikk 181 poeng etter at tre poeng ble trukket i […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.