Innenriks, Nyheter

Eit tilbakeblikk: Mads Lexander

13 nov , 2010  

Mads Lexander er ein ung og lovande biketrialsyklist frå Loddefjord i Bergen. Han driv i tillegg med motortrial, der han óg er dyktig. Her gjev han oss ein gjennomgang av korleis sesongen har vore, med oppturar, nedturar, progresjon og vidare målsettingar. Video nederst i artikkelen.

Vår
– I vår vil jeg si at nivået mitt ikke var så bra.  Dette meiner Mads ein veldig hard vinter må ta skulda for. Det var ikkje mykje sykling, berre nokre få innandørstreningar på Eikås. – […] men da snøen begynte å forsvinne, så det mye bedre ut. Da ble det mye sykling igjen.

Vestkant-Trial sitt område ligg i Loddefjord, eit godt steinkast frå der Mads bur. Det er eit område med mykje bra å sykle på, der han kan treffe på andre óg. Mads meiner det er eit bra miljø i Bergensområdet, og i fjor sykla han med Tom Erik (Solberg red.anm.), TRA (Thomas R. Aasen red.anm.), Knut Fosse og Eirik Ulltang. – Så kan ikke klage på mangel på syklister i Bergen.

Mads kjører motortrial på Vestkanten

Sommar
– I sommer var det sykt digg vær. Det betyr mykje sykling for Mads, som igjen betyr stor progresjon. Han sykla opp mot 20-25 timer i veka på det meste, og meiner dette la grunnlaget for vidare progresjon utover sommaren.

I sommar har fleire syklistar starta på igjen, etter fleire år avbrekk. Dette har tydeleg inspirert Mads. Han har sykla med Christoffer Valland og Tore Andre Andresen, begge lokka til Loddefjord på grunn av ein bra treningsarena.

I sommar var Mads på bubilferie med familien, og hadde med seg sykkelen. – Vi reiste først til Strømstad. […] Etter noen dager i Strømstad, reiste vi videre til Varberg. Strømstad var ikkje så bra, i følge Mads, men Varberg derimot; – […] der var det helt sykt mye bra natural å sykle på. Vi var veldig heldige med været, vi hadde  mange dager med sol og fin temperatur.

Det var like bortanfor Varberg campingplass Mads opplevde ein av sine mest spektakulære tryningser. Han fann ei fin linje i ei steinrøys, og tenkte “Ja, det hadde sett kult ut på film”. Det gjekk forholdsvis bra, men med ein blodig arm og ein vond rygg, klarte han knapte å åle seg tilbake til campingplassen. – Det gikk vel to uker fra jeg skadet meg, til jeg var på en sykkel igjen.

Etter spektakulære krumspring i Varberg, bar det vidare til Öland, ei øy heilt aust i Sverige. Det var det lite å sykle på, og fallet satt framleis godt i kroppen. På tilbakevegen var dei igjen innom Varberg, der han hadde fått anbefalt nokre fine stader frå Martin Petrén. – Sykt bra!, legger Mads til.

Nokre veker etter sommarferien, var det BirkenTrial. Mads klarte heldigvis å bli skadefri til den tid, og var ein av få som møtte opp på arrangementet. Han gjorde iherdig innsats saman med Tore Andre Andresen, og hadde show heile fredagen framfor hundrevis av mennesker.  – Uheldigvis var det ikke så bra oppmøte som vi hadde håpet. […] Litt senere på kvelden kom Eirik Ulltang, med toget i 21-tiden. Det ble ikke så mye sykling for han den kvelden, men ble da litt. Det var ikke så mye krefter igjen hos meg og Tore Andre, som hadde syklet og stablet paller siden 9-10 om morgenen.

– Lørdagen reiste vi vil Lillehammer, til Håkons Hall, der vi skulle sykle inne i hallen. Der traff vi på Erik Solbakken og Ole Hall. Vi syklet show i noen timer, før vi pakket sammen og reiste hjem. Ein tydeleg innhaldsrik og morosam sommar var over.

Hausten
– Nå som det blir så tidlig mørkt, blir det lite sykling. Men, Mads satser på å få nokre dagar i hallen på Eikås. – Ettersom de nå bygger om hallen, har det ikke blitt så bra å sykle der.

Ambisjoner for neste år
– Det er ikke noe jeg har tenkt så mye på, men vil prøve å få bedre teknikk og høyrere nivå. Mads har ønske om å kome seg på Oslo Ride, som han gjekk glipp av denne sesongen. – Det hadde vært sykt gøy!

Oppturer og nedturer
– Jeg har hatt litt nedturer denne sesongen. […] Det begynte jo med at jeg skadet meg kraftig. Men, man skal ikke miste motet av fall, “No pain, no gain”. Så, ikke la fall skremme dere, det er en del av sporten, seier Mads og ler.

– Jeg har klart å knekke den rammen jeg har nå to ganger. I tillegg knakk jeg akslingen på baknavet. Etter mykje fram og tilbake, med sveising og rammebytte, er han no nøgd med ei godt forsterka Echo Control ramme.

– I juli fikk jeg en telefon fra moren til en flink gutt på 14-15 år ute i Nord-Hordaland. Han hadde sendt søknad til kommunen om å få lage et biketrialområde i Knarvik. Mads var med på opningsdagen, men stygt vêr gjorde det litt amputert. Likevel er slike intitativ viktige for vidare vekst av sporten.

Deler av Vestkant Trial sitt område

Miljøet i Bergen
– Her i Bergen er det et veldig bra miljø. Det er vel cirka 30-35 personer med biketrialsykkel, ikke alle er like aktive. Mange av dem er motortrialkjørere, som har en biketrialsykkel og er fremdeles nybegynnere. Vi har også mange fine plasser å sykle på, med fire motortrialklubber med tilhørende område. Mads liker seg best på Vestkanten sitt område om sommaren, og Eikås og innandørshallen der om vinteren. – Vi skal se om vi kanskje kan klare å starte en biketrialklubb til neste år, men det er kun en tanke enda.

– Det er veldig bra nivå i Bergen, blant annet TRA og Knut, så kan vel ikke bli bedre. Det er veldig stor bredde i alder på dei som sykler i Bergen. Mads seier at det er 10-15 stykker som er aktive og på eit greit nivå.

Progresjon
– I begynnelsen av sesongen var nivået veldig lavt, men etter mye sykling og terping på teknikken, og etter å ha syklet litt med TRA, Knut og Eirik i sommer, har det hjulpet veldig mye. Nå ligger nivået litt høyere og jeg syns det er bra nå, men kan jo bli bedre.

– Det har ikke vært noe jevn økning, men mer perioder med ekstra fremgang. Hadde en periode i sommer der jeg hadde en god utvikling med mange nye tekniker. Men, nå flater det mer ut, avslutter Mads.

Biketrial.no ønsker han lykke til med sykling i vinter, og ser fram mot ein ny sesong kor Mads utvikler seg og har det moro på sykkelen.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.