Konkurranser, Nyheter

Ekstremsportveko 2011

4 jul , 2011  

Nå er Ekstremsportveko over for i år, og et nytt kapittel i norsk biketrial historie er skrevet. Den første offisielle konkurransen i Biketrial ble arrangert med stor suksess. Framover vil det bli flere og flere konkurranser og mye gøy.

Torsdag 30. Juni klokken 12 startet den første offisielle konkurransen i biketrial i Bjørko på Voss, etter det ble anerkjent som en gren i Norges Sykkelforbund. Etter flere dager med regn var vi heldige og fikk oppholdsvær hele konkurransedagen, alle som møtte opp fikk se sykling på høyt nivå i en spektakulær steinrøys litt utenfor Voss sentrum.

Publikum fant veien til tross for dårlig skilting. Foto: Liv Holstrøm

Syklistene skulle bryne seg på 6 forskjellige seksjoner og kjøre disse to runder. I konkurransen var det tre forskjellige klasser, elite, ekspert og viderekommen. Alle kjørte de samme seksjonene, men fulgte forskjellige piler som markerte vanskelighetsnivået. Det var mange piler på relativt små seksjoner, så det var fort gjort å bomme på en pil og da få 5 straffepoeng viss en ikke hadde studert løypa godt nok på forhånd.

RESULTATER:


Vilhelm hopper i mål mens Tom Erik teller prikker. Foto: Liv Holstrøm

Her er palleplasseringene i de forskjellige klassene:
Elite:
1: Eirik Ulltang 18
2: Thomas R. Aasen 18
3: Joachim Skjævestad 29

Ekspert:
1: Mads Lexander 21
2: Tore Andre Andresen 34
3: Antoine Proust 42

Viderekommende:
1: Marius Danmyr 9
2: Vegard Håland 16
3: Ole Tuft 35

Eirik Ulltang og Thomas R. Aasen endte begge opp på totalt 18 poeng, men Eirik vant med å ha kjørt en seksjon mer enn Thomas på null feil.

Eirik koser seg på en vanskelig seksjon, mens Andreas Johannesen filmer. Foto: Liv Holstrøm

Eirik syns seieren var overraskende, men utrolig godt. Han har trent systematisk de siste 14 månedene, så den velfortjente seieren har han jobbet hardt for. Han har nok heller ingen planer om å slutte treningen i nærmeste framtid, så pass opp for Eirik i de kommende konkurransene.

Lørdag 2. Juli arrangerte vi også en koselig og spennende speedtrialkonkurranse på torget på Voss, her var det to prikk like løyper på siden av hverandre der målet var å komme seg raskest gjennom. Det ble mye kjøring langt over egen evne for å prøve å få den raskeste tiden her, dette endte selvfølgelig med masse knall og fall. Publikum fikk absolutt mye action å se på.

Etter noen runder med oppvarming og timetrails ble det klart for noen spenningsfylte head to head runder som endte opp i en spennende finale mellom Joachim Skjævestad og Thomas R. Aasen. Thomas hadde kjørt raskere på timetrailsrundene og var nok den som lå best an til en seier. Et lite feilgrep fra Thomas førte til at han i finalerunden bommet på en trestokk med det ene hjulet og ble sendt på hodet over styret og Joachim kunne hoppe rolig inn i mål og claime seieren!

Joachim vs Thomas i le grande finale! Foto: Liv Holstrøm

Resultater Speedtrials:
1: Joachim Skjævestad
2: Thomas R. Aasen
3: Eirik Ulltang
4: Mads Lexander
5: Erik Solbakken
5: Mattias Einbu
7: Vegard Håland


1 Response

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.