Innenriks

Få med deg VM i NORGE!

26 aug , 2014  

Til deg som ikke har fått det med deg: VM i TRIAL (!) og terrengsykling arrangeres på Lillehammer i Norge om én liten uke! Her kommer en kort oversikt over forhåndsfavoritter, hvem som deltar for Norge og til hvilke tider de ulike konkurransene er. Det anbefales sterkt at alle trialinteresserte i landet tar turen, dette er mest sannsynlig en såkallet en-gang-i-livet-opplevelse.

Alle konkurranser skjer på Lillehammer, ved Strandtorget kjøpesenter, rett ved siden av E6.

Programmet

Onsdag 3. september:

  • 10:00 – 13:00 Menn junior 20″ semifinale
  • 13:30 – 17:30 Menn elite 20″ semifinale

Torsdag 4. september:

  • 10:00 – 13:00 Menn junior 26″ semifinale
  • 13:30 – 17:30 Menn elite 26″ semifinale (her deltar alle de norske)

Fredag 5. september:

  • 10:00 – 12:30 Kvinner elite finale
  • 16:00 – 17:30 Menn junior 20″ finale
  • 18:00 – 19:30 Menn elite 20″ finale

Lørdag 6. september:

  • 16:00 – 17:30 Menn junior 26″ finale
  • 18:00 – 19:30 Menn elite 26″ finale

Hvem deltar for Norge

Den eneste som er tatt ut offisielt til VM, er landslagssyklist og Norgesmester Eirik Ulltang. Men, i tillegg til han, har følgende tre syklister fått muligheten til å delta på den nasjonale kvoten arrangørlandet har: Thomas Remvik Aasen, Joachim Skjævestad og Erik Solbakken. Samtlige deltar i klassen menn elite 26″, og skal kjøre semifinale torsdag 4. september kl. 13:30. Finn veien til Lillehammer, og gjør deg klar for å heie! Det er i tillegg en gyllen mulighet til å se trialsykling på det høyeste nivået live!

Forhåndsfavoritter

Menn junior 20″: Tyske Dominik Oswald har gjort flere gode verdenscuper i elite, og sisteårsjunioren er nok den største forhåndsfavoritten.

Menn elite 20″: Forhåndsfavoritten i denne klassen er selvsagt regjerende verdensmester, Europamester og verdenscupvinner, Abel Mustieles Garcia. Men, har han en dårlig dag, kan Benito Ros selvsagt slå til (som akkurat har blitt straffet for doping), og Rick Koekoek om han tør å gutse. Og en må ikke glemme Ion Aretio, med hans superkontroll.

Menn junior 26″: Her er det liten tvil om hvem som har den beste kapasiteten; Jack Carthy. Men, han har hatt problemer før, og blir det for lette seksjoner, kan både Sergi Llongueras og Nicolas Valle ta seieren fra han.

Menn elite 26″: Gilles Coustellier har vist seg som den mest solide syklisten i denne klassen i flere år, men ser ut til å slite denne sesongen. Han har enda ikke vunnet et verdenscupritt i 2014. Men, Gilles vant EM, og har kapasiteten inne. Regjerende verdensmester er Vincent Hermance, og han kan like gjerne vinne som Gilles. Om en av disse skulle ha en dårlig dag, er både Kevin Aglae, Giacomo Coustellier og Kenny Belaey store utfordere.

Kvinner elite: Regjerende verdensmester Tatiana Janickova er forhåndsfavoritt. Men Janine Jungfels vant siste verdenscup, og har god kapasitet. I tillegg er ungjenten Nina Reichenbach en forhåndsfavoritt etter seieren hennes i sesongens første verdenscup i Polen.

Forsidefoto: Frank Chastel, rytter: Eirik Ulltang, sted: Pra Loup, Frankrike, WC 2 2014.


1 Response

  1. […] av et alpinanlegg i Méribel, Frankrike. Der var verdenseliten samlet bare litt over en uke før VM braker løs i Lillehammer, Norge (!). Mange av utøverne viste at de var i god form og at treningen lå i rute før […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.