Innenriks, Nyheter

Fjordtrial 2013: Dag 4 & Norgescup

3 aug , 2013  

Den fjerde og nest siste dagen av Fjordtrial 2013 ble viet til Norgescupen. 18 deltok, fordelt på fire ulike klasser. Tross sommerregn på sitt verste, taklet alle sammen det med full ro. Det ble syklet i enormt våte og glatte seksjoner, noe som bidro til at det ble mange straffepoeng i løpet av dagen. Likevel stod alle på, og kjempet til siste slutt.

Det var seks seksjoner i konkurransen, alle i naturlig terreng. Kun to seksjoner hadde innslag av menneskeskapte hinder, og det var en krevende konkurranse.

Nybegynnere
I nybegynnerklassen deltok det tre syklister. Yngstemann, Tomas Hytland-Eriksen, er kun åtte år gammel. I tillegg var Nikolai Kjos Høivik med, og Mats Hytland-Eriksen, storebroren til Tomas. Alle hadde god innsats, og fikk gode resultater. De er alle tre talentfulle syklister, som om få år kan bli kjempeflinke syklister.

Viderekomne
Viderekomneklassen var den desidert mest tallrike, med hele ni syklister til start. Mange av disse var i fjor i nybegynnerklassen, og det er gøy å se utviklingen. Vinneren av klassen ble ikke uventet Simen Smestad, som nærmest knuste konkurrentene, med kun 42 straffepoeng. 31 poeng bak kom Sander Haugrud, som deltok i sin første biketrialkonkurranse. Det gav mersmak, og en kan regne med å se Hamarværingen i neste Norgescup på Lillehammer. Rett bak kom Even Lippestad, med kun et fattig poeng mer enn Sander. Fjerdeplass til Andreas Christensen, femte til Theodor Øksdal, sjette til Jonas Hytland-Eriksen, sjuende til Vetle Lynhaug, åttende til Kenneth Anderssen og niendeplass til Marius Eilertsen.

Ekspert
Gutta i ekspertklassen kjempet mot harde hinder og glatte røtter. Det var tydelig vanskelige seksjoner, og mange straffepoeng ble utdelt. Vinneren ble Villem E. Vaktskjold, som endte opp med 70 prikker. 13 poeng bak han kom motortrialkjøreren Joakim Sætre, som knapt har vært på trøsykkelen siden Fjordtrial 2012. På tredje, og siste plass i ekspert, kom Ole Tuft, som gjorde sitt beste og kom gjennom mange av seksjonene. Han fikk 92,5 poeng, hvorav 2,5 poeng i tidsstraff. Det var nemlig ganske tett med tiden, og mange fikk tidsstraff.

Elite
I eliteklassen var det i denne Norgescupen kun tre startende. Både Thomas R. Aasen, Knut Fosse, Mads Lexander og Håkon Sveistrup måtte melde frafall av ulike årsaker. Da var det opp til trekløveret Eirik Ulltang (meg), Joachim Skjævestad og Erik Solbakken. I det som hadde vært enormt vanskelige seksjoner, på tørt underlag, ble de hakket for vanskelige da regnet kom. På første runden ble det utdelt omtrent fem straffepoeng til alle tre, på alle seks seksjoner. Kun Eirik klarte å komme gjennom noen av seksjonene, og han fikk til slutt sikret seieren på 57,5 straffepoeng. Bak han kom Erik Solbakken, med 88 poeng, som fikk sin første andreplass i karrieren. Tredjeplassen gikk til Joachim Skjævestad, 89,5 poeng, som gjorde alt han kunne, men det ble for mye mekaniske problemer og vanskelige hinder. Eirik har nå omtrent sikret seieren i årets cup sammenlagt, og ligger 300 poeng foran Joachim. I sammendraget ligger Erik Solbakken på tredjeplass, Thomas R. Aasen på fjerde, Mads Lexander på femte, Håkon Sveistrup på sjette og Knut Fosse på sjuende.

Takk til alle som deltok, takk til Red Bull som stilte opp med musikk og energi, takk til Buff og La Sportiva for fine premier og en ekstra stor takk til alle dommere som gjorde arrangementet mulig. Håper vi sees på neste Norgescup, som er i Lillehammer 14. september.

Dagens video:

Bildegalleri:
IMG_6856

Nybegynner

IMG_6861

Viderekommen

IMG_6863

Ekspert

IMG_6865

Elite

Resultater: Resultatliste NC4 (pdf)


1 Response

  1. Sivert Meek sier:

    Jeg har en Monty 219 Kamel Jeg Og 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.