Konkurranser, Utenriks

Hermance best i Frankrike

27 apr , 2015  

Vincent Hermance fortsetter seiersrekken, og vant sin tredje utendørskonkurranse i 2015. Det er tre av tre mulige, og franskmannen virker å være i sitt livs form.

Første ritt i nytt format
Seieren kom i sesongstarten av den franske cupen, arrangert i Poitiers. Dette var første ritt arrangert i UCIs nye format, med kun seks syklister (fra åtte tidligere) i finalen, hvor de konkurrerer én runde i fem seksjoner (fra 2×6 tidligere). Alle syklistene i finalen starter med null straffepoeng, men rytterne får et handikap basert på resultatet fra kvalifiseringen (ett poeng for andreplass, to poeng til tredje- og fjerdeplass, tre poeng til femte- og sjetteplass). Det skulle vise seg å være utslagsgivende for det endelige resultatet.

Tett i toppen
Hermance fullførte finalen med 12 straffepoeng. Det samme gjorde Aurelien Fontenoy. Men, på grunn av at Fontenoy fikk en fjerdeplass i kvalifiseringen, startet han med to poeng i handikap, og fikk 14 straffepoeng totalt. Hadde finalen blitt avgjort uavhengig handikap, ville Fontenoy vunnet finalen med én mer 0-poenger enn Hermance.

Tredjeplassen gikk til Hermance’ læregutt, Nicolas Vallee. Han hadde to i handikap fra kvalifiseringen, og fikk totalt 21 poeng i finalen. Fjerdeplass tok Giacomo Coustellier, som kun hadde et poeng i handikap da finalen startet. Men, med fem poeng i fire av finaleseksjonene, ble det totalt 22 poeng. Femte- og sjetteplass gikk til henholdsvis Guillaume Dunand (23 poeng) og Nicolas Vuillermot (24 poeng).

Finaleresultatene:

resultat_fransk_cup_1_poitiers

Resultatene fra kvalifiseringen: 
resultat_kvalifisering_fransk_cup_poitiers (PDF)

,


2 Responses

  1. […] nye regler I likhet med første runde av den franske cupen, fulgte det sveitsiske rittet også UCIs nye reglement, med maksimalt to minutter per seksjon. Men, […]

  2. […] › LES OGSÅ: Hermance best i Frankrike […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.