Konkurranser

Invitasjon til NM TRIAL 2024

8 mar , 2024  

NM i trialsykling arrangeres i tradisjonen tro på det samme sted som syv av ni år tidligere, nemlig KBT Trialarena i Norheimsund. Dette er ikke bare et NM, dette er tiårsjubileum for mesterskapet. Arrangementet er satt til helgen 25.-26. mai, med NM (som er tellende i norgescupen) lørdag den 25. og NC 2 søndag den 26. Dette er akkurat det samme oppsettet som i 2023.

>> Påmelding og rittinfo på nm.biketrial.no <<

NM Trial 2023
Mange glade barn på NM 2023. Foto: Gaute Ulltang

Sett av datoen

Har du lyst å delta på det eneste planlagte trialarrangemenet i Norge i 2024? Da må du sette av datoen og finne frem sykkelen så snart snøen har smelta. Husk at å delta på et trialritt er for alle, uansett nivå. De enkleste seksjonene består kun av små hinder tilsvarende en fortauskant, noe de fleste kan få til. Å delta på et ritt er gøy, du vil oppleve mestring og sannsynligvis finne mange likesinnede som du kan stifte bekjentskap med.

NM Trial 2023
Så enkelt kan eg grønt hinder være. Foto: Gaute Ulltang

Reglementet er enkelt: Du får poeng for hvert hinder du klarer uten å ta beina i bakken. Jo vanskeligere hinder du tar, jo mer poeng får du. De enkleste hinderne er grønne, og gir deg ett poeng. De vanskeligste er gule, og gir deg 10 poeng. Det er seks hinder av hver vanskelighetsgrad, grøn, blå, rød og gul, i hver seksjon. Og du kan sykle hver seksjon i akkurat den vanskelighetsgraden du selv ønsker (med noen unntak i elite og junior).

Hva koster det?

Startkontigenten for å delta på NM og norgescup starter på kr. 160. I tillegg må alle som er 13 år eller eldre ha en lisens. Man kan enten kjøpe helårslisens, slik at du er forsikret på alle trening og konkurranse, både organisert og uorganisert, i Norge og utlandet, gjennom hele året. Prisen på lisens starter på kr. 50.

Prisen for å delta blir dermed startkontigenten + lisensen (og evt. reise/opphold). Alderen din bestemmes utifra fødselsår, ikke når på året du er født. Er du for eksempel fødd i 2006, regnes du som 18 år gammel i 2024, selv om du har bursdag 31. desember.

Prisliste startkontigenter:

Standard påmeldingsfrist er tirsdag 23:59 i rittuken. Etter dette øker startkontigenten med kr. 50 per ritt uansett alder. Vi oppfordrer alle til å melde seg på tidlig slik at arrangøren kan få oversikt over antall påmeldte for bestilling av startnummer og pokaler.

Prisliste lisenser pr. 2024

  • Engangslisens 13-16 år: kr. 50 (per ritt)
  • Engangslisens tur/trim*: kr. 170 (per ritt)
  • Helårslisens 6-12 år: gratis
  • Helårslisens 13-16 år: kr. 200
  • Helårslisens junior: kr. 450
  • Helårslisens tur/trim*: kr. 725
  • Helårslisens elite, master: kr. 970

* Tur- og trimlisenser gjelder kun for ikke-aktive klasser. Dvs. at man ikke kan sykle i klassene junior, elite og master med en slik lisens, der må man ha en helårslisens. Gjelder både for engangs- og helårslisenser.

Hva venter du på?

Er du interessert i trial, og har lyst å sykle med andre likesinnede? Da er det ingenting å lure på. Meld deg på i dag, og planlegg en tur til Norheimsund i Hardanger, midt i den vakreste blomstringen, på Norges største trialområde.

Har du spørsmål? Da kan du bruke kontaktskjemaet på denne siden eller på nm.biketrial.no.

Del gjerne denne artikkelen med noen du tror kan være interesserte i å delta på et trialritt i 2024.

, , ,


2 Responses

  1. […] Mange er redde for å delta i et trialritt, enten fordi de tror de er for dårlige, eller de er redde for å mislykkes. Eller en helt annen grunn. Men, et trialritt er for alle. Det mange ikke vet, er at vi har et unikt reglement i Norge, som gjør at hver eneste seksjon kan gjøres akkurat så vanskelig som du selv ønsker. Det kan du lese mer om i invitasjonen til NM. […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.