Innenriks, Konkurranser

Inviterer til NM 25.-26. september på KBT

13 sep , 2021  

Hardanger Sykkelklubb inviterer til Norgescup og NM på KBT Trialarena i Norheimsund helga 25.-26. september.

Påmelding og informasjon finner du på nm.biketrial.no

Programmet

Programmet følger standard oppsett som har blitt brukt de siste årene. Du må være på plass senest kl. 14:15 for NC 1 på lørdag 25. september, da registreringen stenger 14:30, samtidig som det er obligatorisk deltagermøte. Første gruppe starter å sykle 15:00, andre gruppe starter 17:00.

På søndagens NC 2 og NM (det er samme rittet) er det deltalgermøte 11:30. Første gruppe starter 12:00, mens andre gruppe starter 14:00.

Se fullt program på nm.biketrial.no/program

Er jeg for dårlig til å delta på NM?

Ingen er for dårlige til å delta på NM. Alle seksjonene består av fire ulike linjevalg, i stigende vanskelighetsgrad, fra grønn, blå, rød og til gul. Hver linje består av seks hindringer. Du kan selv komponere din egen linje, ved å blande sammen linjevalgene, så lenge du sykler hindringene i en stigende rekkefølge basert på nummeret til hver hindring. Eksempel: Grønn nr. 1, Grønn nr. 2, Blå nr. 3, Rød nr. 4, Gul nr. 5 og Blå nr. 6. Du får 1 poeng for å klare et grønt hinder, 2 for blå, 4 for rød og 10 for gul. Bruker vi eksempelet over, og du gjorde ingen feil i seksjonen, og kom i mål innen to minutter, ville du fått 20 poeng.

De grønne hindringene kan vere alt fra en litt smal passasje mellom to steiner, til å sykle over en flat stein som er 10 cm høy. Dette er med andre ord mulig for alle som kan sykle opp en fortauskant. Blå er litt vanskeligere, her må du kunne løfte for- og bakhjulet, og hindringene kan bli opp mot 30 cm høye. I rød må du kunne hoppe med begge hjulene, og mestre en rekke teknikker. Da kan hindringene bli rundt 100 cm høye, og du må ha god balanse og kontroll. I gul blir alt veldig vanskelig, og her må du kunne det meste av teknikker, ha ekstremt god balanse og kontroll, veldig god spenst og god utholdenhet.

Lisens og klasseinndeling

Det er ofte mange spørsmål rundt dette med lisens. Det er ulike regler for lisens avhengig av om du deltar i en aktiv klasse eller en sportsklasse. Junior, elite og master er aktive klasser, mens alle de andre er sportsklasser.

I de aktive klassene må du ha klubbmedlemskap og helårslisens. Lisensen kjøper du veldig enkelt på NCFs sider. Lisensen er aktiv i det du bestiller den, i tilfeller der du kommer på dette på rittdagen.

For de andre klassene kan du enten kjøpe engangslisens eller helårslisens. Det er to typer engangslisens: aktiv ungdomslisens for 13-16 åringer, som koster kr. 50 per ritt; og en for de som er 17 år eller eldre, som koster kr. 170 per ritt. Engangslisensen kjøper du ved registreringa på rittdagen, og den gjelder kun under det rittet den kjøpes for. Kjøper du helårslisens, er du forsikret på all trening og alle konkurranser gjennom hele året.

Er du 12 år eller yngre (født i 2009 eller senere), er du forsikret gjennom NIFs barneidrettsforsikring, og må ikke kjøpe lisens for disse rittene.

Full oversikt over alle klassene, finner du her.

Sees på KBT Trialarena!


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.