Innenriks, Konkurranser

Joachim best, igjen

27 jun , 2015  

EKSTREMSPORTVEKO: Andre og siste trialkonkurranse på Ekstremsportveko 2015 er over. Det var i dag speedtrials, og superraske Joachim Skjævestad fulgte opp gårsdagens suksess med enda en seier. 

Overlegent raskest
I speedtrialskonkurransen var det nøyaktig de samme deltagerne som i gårsdagens trialjam. Konkurransen startet med individuell kvalifisering, der hver syklist fikk sykle to forsøk på tid. Det raskeste forsøket ble tellende, og syklistene ble kronologisk rangert for delfinalene. Delfinalene ble kjørt i head to head-format. Fordi det kreves partall i dette formatet, og det kun var syv syklister til start, gikk beste tid tid fra kvalifiseringen direkte til andre delfinale. Overlegent raskest i kvalifiseringer var Joachim Skjævestad. Han syklet på under 17 sekunder. Nest best var Eirik Ulltang, som syklet på like under 20 sekunder. Nest best var Erik Solbakken, han også rett under 20 sekunder.

Uventet semifinaleresultat
Etterhvert som delfinalene ble syklet, stod det til slutt to par igjen. Vinneren av hver av disse parene ville få en plass i finalen. Først ut var Eirik Ulltang mot Vegard Bolstad Bjørø. De fleste forventet nok at Ulltang skulle stikke av med seieren. Men, han kræsjet både en, to og faktisk tre ganger i løpet av semifinalen. Da ble det umulig å tukte solid sykling av Vegard, som sikret seg en plass i finalen. Det andre semifinaleparet var Erik Solbakken mot Skjævestad. Der tok Joachim en solid seier. Finalen ble dermed Skjævestad mot Bjørø.

Holdt følge
I finalen var Joachim storfavoritt, men Vegard holdt følge helt til halvveis. Der økte Joachim farten, og han tok etterhvert en overlegen seier, der han krysset mållinjen før Vegard var over siste hinder.

Ulltang vant bronsefinalen
I bronsefinalen var det Solbakken mot Ulltang. Ulltang fullførte uten store feil, noe Solbakken derimot ikke gjorde. Ulltang tok dermed en grei seier, og sikret bronseplassen. Femteplassen gikk til Isak Aspevik, sjetteplass til Tore Hunskår og syvendeplass til Preben Wehus.

Foto: Tommy Østby/Ekstremsportveko

, , ,


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.