Innenriks, Konkurranser

Knut best i regnet

24 mai , 2015  

Årets første norgescup ble arrangert i pissregn i Norheimsund i Hardanger. Tross et labert oppmøte med deltagere, var hele eliten samlet, og det var lokalhelten Knut Fosse som var best i regnet.

Minst mulig margin
Etter første runde var det norgesmester Eirik Ulltang som var i ledelsen, med fem poeng. Fosse var på andreplass, med 10 poeng og Erik Solbakkken på tredje, med 17. I andrerunden var det Mads Lexander og Fosse som gjorde det best, begge på seks poeng. Ulltang fikk en femmer i seksjon tre, og fullførte andrerunden på ni poeng. Han ledet nå bare med to poeng på Fosse.

Avgjort i tredjerunden
I tredjerunden fullførte Ulltang samtlige seksjoner uten feil, men fikk to tidsprikker i siste seksjon. Fosse kjørte en perfekt runde, og fullførte tredjerunden på 0. Ulltang og Fosse endte da begge opp med 16 straffepoeng. Men, fordi Fosse hadde én mer seksjon med null poeng, vant han med minst mulig margin. Dette er første seier til Fosse noen sinne, og vel fortjent.

Tredjeplassen gikk til Mads Lexander, med 30 poeng. Erik Solbakken fikk fjerdeplass, og Joachim Skjævestad kom på femte. Begge hadde 61 poeng, men Solbakken hadde én mer 0.

Ny leder av totalcupen
Knut leder dermed norgescupen sammenlagt for første gang, og blir syklende i gul trøye på neste NC-ritt, som er 29. og 30. august i Kongsberg.

Lokale vinner i alle klasser
I de øvrige klassene var det lokale vinnere i alle klasser. Vegard Fosse, Knuts bror, vant ekspert, Bernt Kristiansen vant viderekommen og Mandius Hjartnes vant nybegynner.

Biketrial.no kommer tilbake med en bildespesial straks alle foto er mottatt. Det var også filmer under NM, så vent på en video.

LES OGSÅ: Resultater NM

Komplette resultater (pdf)
Resultat Vidarekomen _ NM TRIAL 2015

Resultat Nybyrjar _ NM TRIAL 2015

Resultat Ekspert _ NM TRIAL 2015

Resultat Elite _ NM TRIAL 2015

Artikkelfoto: Eirik Sæle (av Mads Lexander fra NM)

, , ,


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.