Konkurranser, Nyheter

Kom til Bergen

12 mar , 2013  

Snart er sesongen i gang, og under kan du lese pressemeldinger sendt ut av Bergen Biketrial i forbindelse med første Norgescup. Mads Lexander, som er ansvarlig for konkurransen, forteller han har god kontroll på forberedelsene. Det vil bli omtrent 50/50 mellom naturlige og bygde seksjoner. I forhold til i fjor, vil det være noen nye hinder, og ingen like seksjoner.

For påmelding, gå til Min Idrett, søk etter ‘trial’ eller ‘NC 1’. For de som ikke har lisens eller klubbmedlemskap, vil Bergen Biketrial kunne ordne dette på rittdagen. Mer informasjon om Bergen Biketrial her.

Lørdag 16. mars arrangeres sesongens første runde av NorgesCupen i biketrial. Her vil en kunne oppleve solid sykkelkontroll og utrolig balanse, da Norges beste trialsyklister vil konkurrere om å overkomme de hardeste hindringene.

Dette er andre året NorgesCupen arrangeres på VestkantTrial sitt område i Loddefjord, rett ovenfor Vestkanten kjøpesenter. Sist var i fjor, da de to siste rundene av NorgesCupen 2012 ble arrangert her.

VestkantTrial er opprinnelig en motortrialklubb, men i fjor fikk de en undergruppe for biketrial. Det går ut på stort sett det samme som motortrial, bare det foregår på spesialiserte trøsykler. Biketrial fikk nylig status som offisiell gren i Norges Cykleforbund, og hadde første år med organiserte konkurranser i 2011.

Det vil konkurreres i fire forskjellige klasser, fra nybegynner til elite. Konkurransen foregår ved at en sykler i ulike hinderløyper, som kalles seksjoner, hvor målet er å fullføre uten å sette føtter, hender eller annet enn dekkene i kontakt med bakken. Hver gang annet enn dekkene berører bakken, blir syklisten tildelt et eller flere straffepoeng. Den med færrest straffepoeng etter fullført konkurranse vinner.

Konkurransen starter klokken 12:00, og vil foregå over fire timer. Syklistene skal sykle tre runder, hvor hver runde inneholder seks ulike seksjoner. Syklistene velger selv sitt eget tempo, og kan sykle seksjonene i valgfri rekkefølge hver runde. Med totalt 18 seksjoner, hvor en kan bruke opp til to og et halvt minutter i hver seksjon, gjør dette at både utholdenhet, styrke og fokus blir satt på prøve.

Det blir ekstra spennende i eliteklassen denne sesongen, da Thomas Remvik Aasen (29), som mange har sett på Norske Talenter, skal delta. Han deltok ikke i fjor, og det blir spennende om han klarer å utfordre regjerende mester Eirik Ulltang (22).

Sporten er svært publikumsvennlig, og en kan hele tiden se syklister i action. Enten en vil følge forhåndsfavoritten rundt på hans runde, eller å holde seg ved den mest spektakulære seksjonen, er helt opp til hver enkelt.

Arrangør av konkurransen er VestkantTrial sammen med Bergen Cykleklubb. En forventer mellom 20 til 30 syklister, og det er god plass til både parkering og tilskuere.

For påmelding, gå til Min Idrett, søk etter ‘trial’ eller ‘NC 1’. For de som ikke har lisens eller klubbmedlemskap, vil Bergen Biketrial kunne ordne dette på rittdagen. Mer informasjon om Bergen Biketrial her.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.