Konkurranser, Utenriks

Mustieles og Tibau best i Odena

19 jul , 2015  

Det var Abel Mustieles og Rafa Tibau som var sterkest etter årets første runde av BIU-VM. Med opp mot 35 varmegrader, var forholdene i Odena krevende.

Nytt oppsett
Årets BIU-VM går i disse dager av stabelen i Odena, Katalonia (Spania). Ulikt tidligere år, blir nå hele mesterskapet avgjort på én enkelt arena. I løpet av flere intense dager, skal rytterne gjennom tre individuelle ritt, hvor vinneren sammenlagt blir kåret til verdensmester.

Få deltagere i Elite 26″
BIU-VM har, ulikt UCI, svært mange rittklasser. Alt fra Poussin og opp til Elite. Men, her konsentrerer vi oss kun om eliteklassene. Det var i Elite 26″ kun fire deltagere. Etter første runde var det Stefan Eberharter som ledet med 31 prikker. På andreplass lå Rafa Tibau med én prikk mer. Tredjeplassen hadde Angel Caballero, med 34 prikker totalt. Et stykke bak var Scott Wilson, med 47 prikker.

I andrerunden hevet Rafa Tibau nivået betraktelig, mens de øvrige syklet mer eller mindre uendret. Rafa fikk kun 14 prikker i andre runde, og dermed 47 straffepoeng totalt. Eberharter gjorde en noe svakere andrerunde, og fikk totalt 65 prikker. Caballero forbedret andrerunden med ett poeng, og fikk totalt 68 prikker. Wilson forbedret seg meg fem poeng, og fikk totalt 91 poeng.

Knallsterkt felt i Elite 20″
Elite 20″ bestod av noen av de beste trialsyklistene i verden. Selv om det er VM, har mange av de beste syklistene fokusert på UCI-ritt de siste årene, så et sterkt startfelt har ikke vært en selvfølge. Best av de beste var ikke overraskende Abel Mustieles. Har fullførte første runde på 13 prikker og andre runde på kun 5 (!) prikker. Totalt 18 straffepoeng der altså, og i en helt egen divisjon. Bak Abel kom Vaclav Kolar, med 21 poeng på første runde og 13 poeng på andre, totalt 35 poeng. Et stykke bak kom veteranen Raul Gutierrez, med totalt 52 straffepoeng.

Noe overraskende havnet toppsyklisten Rick Koekoek på sjetteplass med hele 60 poeng. Hva dette skyldes er usikkert, men det kan godt være har syklet uten å bruke pedal og bunnplate, noe de fleste andre BIU-ryttere gjør (det blir ikke straffet med poeng). Trolig bruker han rittene i Odena som oppkjøring til EM i Italia neste uke.

Klikk her for komplette resultater på BIUs hjemmesider.

Klikk her for stort bildegalleri på BIUs hjemmesider.

Rafa i aksjon:
rafa_tibau_biu_vm

Podie elite 20″ (f.v. Vaclav Kolar, Abel Mustieles, Raul Gutierrez):
biu_vm_podie_elite_20

Podie elite 26″ (f.v. Stefan Eberharter, Rafa Tibau, Angel Caballero):
biu_vm_podie_elite_26

, ,


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.