Innenriks, Konkurranser

NC 5 Bergen: Glatt, vått og rått i sesongavslutningen

14 sep , 2015   Gallery

Årets siste norgescup ble arrangert på søndag. Relativt laber deltagelse, men de som møtte opp kjempet hardt i vanskelige forhold. Det var regn, og arenaen i Loddefjord er kjent for mange røtter, gjørme og glatte steiner.

Nybegynnerklassen størst
Som i NC 4, var nybegynnerklassen den mest tallrike, med seks deltagere. Det lover bra for rekrutteringen, hovedsaklig i Bergen og Gol. Fordi familien Hunskår hadde dratt med seg en sterk delegasjon fra Gol, og stilte med to damer og en mann. Pluss to i viderekomneklassen.

Hardt for de viderekomne
I klassen viderekommen var det tre deltagere, fordi Vinjar Kristiansen måtte melde avbud etter tommelskade i NC 4. Gaute Ulltang klarte ikke å repetere seieren fra dagen før, og de gamle var eldst da Tore Hunskår tok seieren. Med sønnen på andre, var nok stemningen god i campingbilen hjem til Gol. Gaute tok tredjeplassen. Høye poengsummer på alle tre, sleipe røtter og glatte steiner er vanskelig.

Ingen deltagere stilte i ekspert. 

Ulltang best i elite
Eirik Ulltang vant eliteklassen også i NC 5. Han startet med en dårlig runde på 15 poeng, hvor Knut Fosse startet med 13. Begge to bedret seg betraktelig i andrerunden, men Eirik mest. Knut syklet runde nummer to på 9 prikker, Eirik på 6. I tredjerunden gikk det dårlig for Knut, med 15 poeng. Her våknet Mads Lexander til liv, og gjorde en runde på 10 poeng. Eirik nulla fire av fem seksjoner, og fikk kun to straffepoeng i siste seksjon. Erik Solbakken hadde en tung dag, og var aldri med i medaljekampen. Totalt fikk Eirik 23 poeng, Knut 37 poeng og Mads 43 poeng.

Nye fjes i sammenlagtledelsen
Med Eirik på første, Knut på andre og Mads på tredje, ble sammenlagtledelsen nøyaktig det samme. Dette er første gang Joachim Skjævestad og Solbakken er utenfor pallen sammenlagt. Joachim deltok ikke på rittene i Bergen.

Her er sammenlagtresultatet (poeng i parantes):

  1. Eirik Ulltang (2880)
  2. Knut Fosse (2310)
  3. Mads Lexander (2100)
  4. Erik Solbakken (1980)
  5. Joachim Skjævestad (1020)

Foto: Vegard Fosse

Last ned komplette resultater: Resultater_NC-5_bergen

, ,


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.