Nyheter, Ukategorisert

Nettrevolusjon i biketrial-Norge

31 okt , 2010  

Nå har Internett allerede eksistert i en god del år, og blir brukt av så godt som hele Norges befolkning. Norske trialsyklister henger også med i svingene her, og lager personlige nettsider som aldri før.

I løpet av bare de siste ukene har både Antoine Proust og Erik Solbakken opprettet personlige nettsider rettet til biketrial. Sammen med aktiv bruk av sosiale medier, er personlige nettsider nødvendig for å kunne promotere seg selv tilstrekkelig. Dette gjelder spesielt for allerede sponsede utøvere, men også for utøvere som søker sponsorer, kan ha stor nytte av egen nettside.

www.eiriktrials.com

eiriktrials.com
Eirik Ulltang er vel den som har hatt nettside lengst av alle i biketrial-Norge, og sikkert kun slått av Hans Rey og noen få andre i resten av verden. Og med over 40 innlegg på siden hans i løpet av det siste året, er det tydelig at det skjer ting der. Han sier han lagde nettsiden først fordi han hadde interesse for webdesign allerede i ung alder, og prøvde seg fram slik. Etterhvert ble syklinga mer seriøs og det samme ble nettsiden.

– Hvor lenge har du egentlig hatt hjemmesiden? – Det er vanskeleg å svare på. eiriktrials.com vart oppretta i 2007, men før det hadde eg eiriktrials.tk og home.no/biketrial. Det var vel sikkert før eg kunne hoppe på bakhjulet, kanskje tilbake til 2002, før min første biketrialsykkel. Kan det stemme at det var 2002?
– Jeg husker at både Eirik og undertegnede lagde nettsider ikke lenge etter det store tusenårsskiftet, og at vi la ut bilder og specs fra de gamle hjemmesnekra syklene vi hoppa rundt på. Så ja, det må være fra 2002… – om ikkje før, legger Eirik til og ler!
– Det blir fort en del mimring når vi tenker tilbake slik. Dette var før det var opprettet noe biketrialforum i Norge, og vi trodde nok vi var ganske alene her til lands med sporten vår. Etter noen år ble Trialshappa oppretta, og for de som husker det, hadde han ikke .com-domene, men lå på en home.no.net-adresse. Dette ble litt avsporing, men mimring er alltid koselig. Neste spørsmål!

Hva er nettsiden din for deg nå? – Det har blitt ei side kor eg kan promotere meg sjølv, biketrial, mine sponsorer. No er målet å oppdatere ofte, slik at folk ønsker å følge med på sidene. Er i perioden ganske stor innleggstørke, og dette vil eg ha slutt på.

www.eriksolbakken.com

eriksolbakken.com
Fra Eirik som har hatt nettside i alle år, har Erik nå akkurat gjort om fotobloggen hans til en side dedikert til biketrial , hvorfor det Erik?
– Vel, nettsiden kom som et naturlig utskudd ettersom interessen og viljen min til å satse, har økt. Da er det kjekt å ha en portal som kan brukes som promotering, for å vise egen innsats, – som igjen kan lede til et eventuellt samarbeid med andre.

I tillegg er det en motivasjonsfaktor å ha noe å arbeide med, som er knyttet til syklingen. Jeg har kjørt en del trialshow i det siste, noe som også vil bli lettere å selge dersom man har noe konkret å vise til.

Det er nok ikke den beste tiden å åpne et slikt nettsted, ettersom sesongen er på hell. Men jeg kan garantere at det blir hard trening og oppdateringer selv om det snør!

Da er det ikke annet å gjøre enn å sjekke innom sidene til både Eirik og Erik i hele vinter og sjekke om de holder det de lover, flere innlegg og oppdateringer!

www.fransktrial.blogspot.com

fransktrial.blogspot.com
Antoine Proust, franskmannen som flyttet til Norge for å finne kjærligheten, men endte opp med å både importere trialsykler og starte sykkelklubb.

– Når og hvorfor lagde du siden din?
– Jeg laget den for to uker siden. Jeg har lyst til å vise litt mer av jobben jeg gjør. Etter jeg kom til Norge, har jeg jobbet veldig mye for å hjelpe å utvikle sporten. Der jeg kommer fra har vi veldig mange konkuranser, og jeg ble skuffet da det ikke var et stort miljø her, da alle snakket om TRA for noen år siden i Frankrike. Jeg ble forelsket i sporten for cirka syv år siden, etter å har sett Marc Vinco på et show.

– Hva er målene dine framover med syklingen og nettsiden?
– Jeg er bestemt å gjøre alt jeg kunne for å vise fram sporten og samtidig utvikle den. Vise folk mer av meg selv og prosjekter jeg har, og legge ut en del nyheter.

Hva kan vi regne med å se utover vinteren på siden din, kommer det mange oppdateringer?
– Ja det blir det. Det er min første blogg, så det ta litt tid før at jeg kommer 100% igang. Men, dere kan regne med å se blant annet bilder fra en photoshoot i Frankrike og en ny video, “English style”, med store gap. Og fordi jeg er mekaniker, kommer det mange tips i “Mechanics”, alt i forhold til bremser, dekk, slanger, hva er anbefalt å sykle med. Har prøvd mange produkter til nå, så det er bare å følge med.

– Skal prøve et produkt som Gilles Coustellier har på sin sykkel nå neste uke. Har allerede satt det på sykkelen, men har litt vondt i kneet idag på grunn av igår… Men, “No pain no gain”!

Sjekk også ut disse syklistenes nettsider: Joachim Skjævestad joachimbiketrial.blogspot.com, og verdenskjente Thomas R. Aasens sin side trarider.webs.com

www.joachimbiketrial.blogspot.com

www.trarider.webs.com

LINKER:
eiriktrials.com
eriksolbakken.com
fransktrial.blogspot.com
joachimbiketrial.blogspot.com
trarider.webs.com


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.