Innenriks, Konkurranser, Nyheter

Norgescupen og NM 2014

19 feb , 2014  

Datoene for Norgescupen og NM i biketrial er klare. Ulikt fjorårssesongen, vil det kun arrangeres tre ritthelger, med ritt både lørdag og søndag. Dette blir nesten på samme måte som i 2012-sesongen, og håpet er at flere skal ta turen til hvert ritt.

Kalender Norgescupen 2014
NC1: 24. mai, Øystese, Hardanger Sykkelklubb
NC2: 12. juli, Bergen, Bergen Biketrial
NC3: 13. juli, Bergen, Bergen Biketrial
NC4: 27. september, Kongsberg, IK Hero
NC5: 28. september, Kongsberg, IK Hero

Norgesmesterskapet
NM arrangeres ifm. Norgescupåpningen i Øystese den 25. mai, av Hardanger Sykkelklubb. Det er enda ikke bestemt om dette vil ha status som første offisiele NM for biketrial. Følg med på biketrial.no for oppdateringer vedr. dette.

Startkontigent og klasser
Startkontigenten for hvert ritt bestemmes av arrangøren, men vil aldri overstige 500,- per helg. Klasseinndelingen blir som forrige sesong, med nybegynner, viderekommen, ekspert og elite. Det er kun elite som er offisiell Norgescupkategori, men de andre klassene vil få et uoffisiell sammenlagtresultat. Hvordan det blir i NM er enda ikke avgjort.

Individuelle arrangementer
Samtlige ritt er invidiuelle arrangementer, og hverken Ekstremsportveko eller Fjordtrial vil ha ritt i 2014. Fjordtrial arrangeres fra 14.-17. august, og er for alle trialinteresserte mellom 8-18 år. Ekstremsportveko arrangeres 22.-29. juni, og er for alle over 18 år. Her vil det i tillegg til masse frisykling være en uhøytidelig speedtrialskonkurranse lørdag 28. juni.

Invitasjoner og påmelding
Invitasjoner til rittene blir sendt ut god tid i forveien, med informasjon om overnatting, adkomst, tidsplan, m.m. Du vil finne invitasjonene her på biketrial.no, samt på sykling.nominidrett.nif.no.

Lisenser
Det anbefales at alle melder seg inn i en sykkelklubb tilsluttet Norges Cykleforbund og NIF, samt løser ut aktiv helårslisens. Det er mulighet for å løse ut engangslisens for hvert ritt på kr 50,- for alle klasser utenom elite. Men, som du ser i tabellen under, vil dette ikke lønne seg. Legg også merke til at med helårslisens er en forsikret under all organisert og uorganisert trening, samt at en kan delta på UCI-ritt i inn- og utland, uavhengig sykkelgren.

Pristabell aktiv helårslisens
Aldersbestemte M/K 6-9 år: kr 0,-
Aldersbestemte M/K 10 år: kr 50,-
Aldersbestemte M/K 11-12 år: 50,-
Aldersbestemte M/K 13-14 år: kr 100,-
Aldersbestemte M/K 15-16 år: kr 200,-
M/K-Junior: kr 450,-
M/K-Senior (U-23 og Elite): kr 550,-
M/K-Junior, utvidet dekning: kr 650,-
M/K-Senior, utvidet dekning: kr 750,-

, , , ,


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.