Utenriks

Nymann med dobbeltseier

17 mai , 2015  

De to første rundene av det svenske mesterskapet i trial gikk av stabelen i Björkvik denne helga. Forhåndsfavoritten Joacim Nymann innfridde forventningene, og tok seieren i eliteklassen begge dager.

SM 1
Seieren i SM 1 skulle vise seg å bli en kamp mellom Joacim og Danmarks beste trialsyklist, Jonas B. Kristiansen. I det Joacim karakteriserte som ganske enkle seksjoner, var det Jonas som ledet etter første runde, med ett mot tre straffepoeng.

Andrerunden kjørte de begge to på fem poeng, og Jonas var fortsatt i ledelsen. Men, i tredjerunden viste Joacim hvem som var på hjemmebane, og slo til med en runde på ett poeng mot Jonas’ syv poeng. Joacim tok dermed seieren med fire poengs margin, ni mot tretten. Tredjeplassen gikk til Tobias Hult med en sterk tredjerunde og 16 poeng totalt.

Totalt 13 deltok i eliteklassen, og det ble konkurrert i seks seksjoner med á runder.

SM 2
På Norges nasjonaldag passer det seg bra å skrive om det svenske mesterskapets andre runde i årets sesong. I likhet med SM 1, var det en duell mellom Joacim og Jonas. Men, med litt hardere seksjoner, ble forskjellene desto større. Joacim gjorde første runde, som bestod av seks seksjoner, på kun ni poeng. Jonas hadde seks poeng mer. I andrerunden var det Jonas som var best, med seks mot Joacims åtte. Tredjerunden var igjen Joacim overlegen, og fikk kun fire poeng mot Jonas’ 14 poeng. Joacim fullførte dermed på 21 poeng, Jonas på 36. Tredjeplassen gikk til Tobias Hult denne dagen også, med 46 poeng totalt.

Det var totalt 12 ryttere med i eliteklasssen i SM 2, med utøvere fra Sverige, Danmark og Finland.

Begge rittene ble kjørt med UCIs gjeldende regelverk. Det deltok rett i underkant av 50 syklister begge dager, fordelt på fem klasser.

Komplette resultater her (ekstern lenke)

, , , ,


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.