Utenriks

Oppdatert verdensranking

9 jun , 2015  

Sesongens første verdenscup er nylig unnagjort, og da er det tid for oppdatering av verdensrankingen. Forrige oppdatering ble gjort rett i etterkant av fjorårets siste verdenscup, og mye har skjedd siden den gang. 

Norge godt representert
Norge er representert med tre ryttere. Beste nordmann er Eirik Ulltang, som gikk fra en 17.plass til en 22.plass. Dette skyldes hovedsaklig at han ikke deltok i første verdenscup, samt at mange av hans konkurrenter sykler flere rankingritt i løpet av i vinteren. Nest beste nordmann er Joachim Skjævestad, med 71 poeng og en 77.plass på rankingen. Forrige plassering for han var 75.plass. Siste nordmann på lista er Erik Solbakken, som ligger på 82.plass, med 68 poeng. Både Joachim og Erik har kun poeng fra VM på Lillehammer. Alle tre er rangert i 26″-klassen.

Resultatene fra NM i Norheimsund er enda ikke tatt med i poengsummen, og da vil samtlige stige på listene, samt Knut Fosse og Mads Lexander vil være med. Da er det fem nordmenn på verdensrankingen, og det er en god utvikling!

› LES OGSÅ: Hermance best i Frankrike

Hermance på toppen i 26″
26″-rankingen toppes som vanlig av Vincent Hermance, med 1250 poeng. Han har vært rangert øverst i starten av hver sesong de siste årene. Dette skyldes ivrig deltagelse på rankingritt gjennom hele vinteren, samt sterke plasseringer i verdenscup. Det er litt tvilsomt at 26″-rytterne fikk rankingpoeng etter verdenscupen i Krakow, da kun 12 av 25 valgte å stille til start i semifinalen på grunn av skaden til Marion Porcher. Men, UCI om det. Jack Carthy ligger på andreplass, og Gilles Coustellier på tredje, med henholdsvis 1135 og 999 poeng. Topp 10 på rankingen består av ryttere fra Frankrike (5), Storbritannia (1), Spania (2) og Belgia (2).

› LES OGSÅ: WC 1: En spesiell dag

Mustieles som vanlig øverst i 20″
Det kommer vel heller ikke som noen bombe at 20″-rankingen toppes av spanske Abel Mustieles. Selv om han ikke vant VM på Lillehammer, gjorde han omtrent rent bord på øvrige ritt. Abel har 1329 poeng. På andreplass ligger Raphael Pils med 941 poeng og på tredje ligger Rick Koekoek med 909. Benito Ros har kjempet seg tilbake til toppen av rankingen etter utestengelsen, og ligger på fjerdeplass med 854 poeng. Top 10 består av ryttere fra Spania (3), Tyskland (2), Nederland (1), Sveits (1), Frankrike (2) og Østerrike (1). God nasjonal spredning der, altså.

, , ,


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.