Konkurranser, Nyheter

Oslo Ride 2010

3 aug , 2010  

Strålende sol, skrikende bakbremser, kontinuerlig lapping av slanger og mye fet sykling preget Oslo Ride 2010.

Oslo Ride er det første arrangementet ene og alene for biketrial i Norge. Og for første gang ble det også arrangert en konkurranse med UCI-basert regelverk. Det var med andre ord en begivenhetsrik helg for Norske trialsyklister.

Initiativtakerene Erik Solbakken, Joachim Skjævestad, Eirik Ulltang og Ole Hall er meget fornøyde med at så mange tok turen til Hovedstaden. Oslo Ride er basert på ideen fra Jack Meeks London Ride, hvor alle som har lyst til å delta, uansett nivå kan møtes for å sykle sammen, treffe likesinnede, vise og lære nye triks eller bare være en del av en happening. Til Oslo kom syklister fra Ålesund, Bergen, Stavanger, Hamar og Trondheim for å nevne noen ytterpunkter.

Lørdagen var det street som sto på programmet. Etter en litt rolig start på Aker Brygge ble det stadig mer spektakulært utover dagen. Mange spots senere ble dagen avsluttet på Blindern. Majoriteten brukte 26″ sykler, men også 20″ og 24″ med sete var godt representert.

Hvervenbukta Motorsenter var arena for søndagen og alt lå klart for Norges første trialkonkurranse med UCI-regler. Fire seksjoner i hver klasse, nybegynner, viderekommen og elite ble syklet begge veier hvor hver berøring av annet enn sykkelhjul i bakken ble belastet med prikk. Løypene ble lagt ut med tanke på tørt føre. Når regnet kom utpå søndagen ble særlig elite vanvittig utfordrende. Både streetriden og konkurransen ble gjennomført uten skader på rytterne. Lappesaker ble derimot flittig brukt. På en slange telte jeg 18 lapper før den ble byttet ut i en ny!

Resultater:

Klasse B ( Nybegynner)

 • 1 # Frode Lerberg 2 poeng
 • 2 # Edvin Moen 17 poeng
 • 3 # Kenny Kristiansen 23 poeng
 • 4 # Ole Thanem 33 poeng

Klasse A ( Viderekommen)

  • 1 # Antoine Proust 6 poeng
  • 2 # Ole Hall 18 poeng
  • 3 # Tore Andre’ Andresen 25 poeng

v4 # Tom Erik Solberg 30 poeng

Klasse E (Elite)

 • 1 # Thomas Remvik Aasen 13 poeng
 • 2 # Knut Fosse 24 poeng
 • 3 # Joachin Skjævestad 31 poeng
 • 4 # Eirik Ulltang 32 poeng
 • 5 # Mattias Einbu 37 poeng
 • 6 # Erik Solbakken 40 poeng

Trial på sykkel er et relativt lite men sterkt voksende miljø i Norge, med god blanding av gatetriksing og evnen til å kunne komme seg frem og over hindringer. Det var morsomt å se at flere av de mer utpregede streetsyklistene hevdet seg veldig bra i en så krevende konkurranse ute i terrenget.

Det er stor forskjell på en terrengsykkel og en dedikert trialsykkel, men man absolutt dra mye nytte av mange av teknikkene fra trial. Mye av balansen og evnen til å handtere en sykkel kommer godt til nytte ute i terrenget. Trial har også den fordelen at du kan drive med det over alt, om så om du bare har en halv time til overs.

For mer informasjon om sporten og det norske trialmiljøet kan man klikke seg inn på: bike-trial.net

Videoer:

Tekst: Eirik Moen og Ole Benjamin Hall / Foto: Eirik Moen
Hentet frå Terrengsykkel.no


1 Response

 1. […] Slik var det på Oslo Ride 2010. Kategori: Aktuelt, Events « Rå streetsykling i Clean 001 Du kan kommentere, eller trackbacke fra din egen side. […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.