Videoer

Redaksjonen på tur til Spania

26 jan , 2011   Video

Redaksjonen her i biketrial.no gikk lei snø og kalde treningstelt, så vi bestilte billetter til Spania – nærmere bestemt Sabadell. Her får du et innblikk i reisen!

En gang i november bestemte vi oss for at nok var nok, – vi skulle på treningsleir i Spania! Bort fra minusgrader, snø og kalde trialøkter utendørs.
Klokken syv om morningen den 16 januar gikk flyet fra Gardermoen til Barcelona flyplass.
Barcelona ligger nørdøst langs kyststripen i Spania. Vi skulle bo i Sabadell, en halvtime med tog utenfor sentrum.

Sabadell er et rolig sted, spesiellt utenom sommersessongen. Vi bodde på Arrahona hotell, ikke langt unna trialparken vi skulle stifte bedre bekjentskap med. For ca 150 kroner natten fikk man et greit rom med det man trenger, – hverken mer eller mindre.

Etter en trøtt flytur ankom vi Barcelona med 16 grader og sol. Taxiregningen til hotellet endte på 650 kroner, og vi erfarte at det lønner seg å bruke kollektiv transport når man reiser i disse områdene. Togtransport er rimelig, og greit når man reiser med sykkel og utstyr, til en tredel av prisen man betaler i Norge.
Vel fremme på hotellet pakket vi ut syklene og dro rett til Sabadell trialpark, et par kilometer unna.

I et rekreasjonsområde på en høyde i Sabadell ligger det et stort område dedikert til trial, og en bmx/skateplass.

Sabadell trialpark

Det største vi noen gang hadde sett, og med god stemning blant de som var der! Området hadde til eksempel betongelementer, store steinseksjoner, dekk og “skinnies” av tre, med mer.

Her tilbrakte vi de to neste dagene med stor glede før vi skulle utforske den andre siden av distriktet i Catalonia. Nemlig La Poma trialpark.

La Poma trialpark ligger langs østkysten nord for Barcelona. Her finner man et enda større område bygget for trial og dirtsykling. For fire euro dagen kunne man sykle til man ble gul og blå, og for syv euro ekstra fikk man fri tilgang til anleggets foampit.

Tidligere hadde vi kommet i kontakt med David Pastorino som skulle guide oss i området sammen med spanjolen Ferran Granollers. To veldig hyggelige karer som tok oss godt imot og som gjerne hadde litt konstruktive tilbakemeldinger å komme med.

La Poma trialpark

Her brukte vi en hel dag, og konkluderte med at La Poma definitivt hadde nok med utfordringer å by på. Samtidig holdt Cæsar Cañas trening for en gjeng lovende og unge trialsyklister, både gutter og jenter  i parken. Når kvelden var kommet til veis ende fikk vi hilse på Cæsar, og følte at dagen endte bra, – dette var tross alt en verdensmester med drøssevis av erfaring!

Dagen derpå var planen å slutte oss til Ferran Granollers og Dani Comas i et treningsområde på en topp i Gavà, ikke langt fra Barcelona. Desverre kom vi litt sent i gang, og gikk glipp av treningen. Vi syklet alikevel street i Gavà, og endte opp på en kebabresturant vi ikke hadde smakt maken til! Her bestilte vi flere menyer til resturantsjefens glede.

Det var blitt Torsdag og turen skulle gå til Barcelona by.
Kvelden før hadde vi lagt inn et par trialspots på gps’en vi skulle forsøke å finne.
Barcelona er stort, og etter fire kilometers sykling uten sete fra togstasjonen ankom vi El Fòrum på formidagen. El Fòrum består blant annet av umettelige mengder med betongutforminger, kjent fra filmer som for eksempel Trial Noir. I tillegg finnes det en del andre streetelementer i området.

El Fòrum

Her brukte vi stort sett hele dagen, før vi vendte snuta inn mot byen for å avslutte kvelden med en matbit og en liten “nightride”.

Fredag var avreisedag. Litt motvillig pakket vi syklene ned i koffertene, og konkluderte med at det definitivt hadde vært en matnyttig tur som skulle gjøres på nytt igjen. Vi landet i snøfyllte Norge, enda mer gira på sessongen som lå foran oss, enn da vi dro!


5 Responses

 1. Antoine sier:

  Veldig bra artikel og reise ! Får veldig lyst å dra til spania nå 🙂
  Hvor mye penger må man bruker for helle turen ?

  • Erik sier:

   Per hode brukte vi ca 2200 kr, inkl. fly m/sykler tur/retur og hotell. Det lønner seg å reise utenom sommersessongen når fly og hotell er billigere.

 2. Antoine sier:

  Flott ! Det høres ut som en bra plan ! God måtte for å treffer nye folk og forbedre sin sykling.

 3. Joar sier:

  Bra film. Fint å se en sykkelfilm igjen

 4. […] er ein stolt redaksjon i biketrial.no som kan skryte på seg å ha møtt César no i vinter. Ein avbalansert og interessert person, som gjev mykje av seg […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.