Nyheter, Utstyr

Schwalbe med nye dekkblandinger

5 nov , 2010  

Schwalbe har nylig publisert informasjon om neste års dekkolleksjon. Det ser ut som om vi har spennende nyheter i vente, de har nemmelig oppdatert hele mtb-serien og forbedret den med nye gummiblandinger. Schwalbe er et av de størte merkene innen terrengsykling, og også trialsyklister liker dekkene deres. De har et stort utvalg og kule navn på dekkene. De skriver selv på nettsiden sin at de har besluttet å utbedre prinsippet om Triple Compound, altså at de bruker tre forskjellige materialer med forskjellige egenskaper i ytterlaget, og i tillegg har de fokusert på å utbedre styrken på innerveggen i dekket.

Etter utallige laboratorie- og praktiske tester, kom i alt seks unike sammensetninger. Disse ble da kombinert som Triple Star forbindelser som nettopp passer den aktuelle målgruppen. Og de har nå blitt ennå mer praktiske: Alle nye versjoner er nå “Tubeless-Ready”. Og bare ved å legge til en flytende punkteringguffe kan de gjøres om til slangeløse dekk (ca. 5 gram ekstra), uansett blir nok dette ganske uaktuelt for trialsyklister med hullete felger og lite muligheter for å lufta til å holde seg inne i dekket, men kanskje vi i fremtiden vil bruke slangeløse dekk også i trial.

Tidligere har det bare vært to forbindelser tilgjengelig på Schwalbe MTB serien: Triple Nano for terrengsykkelløp og stisykling, pluss et utvalg av Triple Nano, eller Glooey Gluey for downhill, freeride og toppturer. I det siste har sistnevnte gren med rundt 160 millimeter fjæringsvei er blitt mer populært. Og mens et løpsdekk primært skal rulle bra, og være lett, trenger et downhilldekk enestående grep og punkteringbeskyttelse, samtidig som et enduro dekk krever en kombinasjon av alle disse egenskapene.

For å nå disse nye kravene, blir det nå tre helt nye Triple Star forbindelser

PaceStar – for terrengsykkelritt, sti og tursykling. Superraskt med en kombinasjon av lav rullemotstand og god holdbarhet. Dekkskuldrene er gjort mykere for å få bedre kontroll i ujevnt terreng og på glatt føre.

TrailStar – for Enduro og Freeride. Triple Nano sammensetningen var uegnet ytelse-messig og rullemotstand av Gooey Gluey var for høy. TrailStar skal ha bedre grep, bedre demping og mer presis kontroll. Likevel er sammensetningen ikke altfor tung, og dekket bør kunne bli med på noen turer oppover også.

VertStar – for Downhill, Freeride og ikke minst Trial. Dette er en videreutvikling av Gooey Gluey miksen, men VertStar er gjort enda mykere og skal ta ujevnheter svært godt.

Schwalbes nye terrengserie basert på Triple Star vil bli tilgjengelig mot slutten av året, men noen utvalgte kan allerede skryte av å kunne tilby disse.

Vi kan bare glede oss til dekkene kommer ut og håpe forbedringene vil hjelpe oss trialsyklister også.

Les mer på schwalbes egne nettside:
http://schwalbe.com/gbl/en/startseite/?gesamt=549&ID_Land=38&ID_Sprache=2&ID_Seite=126


2 Responses

  1. Audun sier:

    Er dette snakk om 2011 kolleksjonen eller 2012 kolleksjonen?
    Dere snakker om neste år, som er 2012, mens på schwalbe sine sider ligger dekkene ute med all mulig informasjon allerede. Utydelig budskap

    Og om disse nye dekkene kommer ut i år, når vil de bli tilgjengelig i butikker rundt om i verden? i vår, eller i slutten av året som dere skriver?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.