Konkurranser

Sesongavslutningen på Hobøl

14 sep , 2016  

Denne helgen ble årets nasjonale sesong avsluttet på Østfolds store stolhet, nemlig Hobøl Motorklubb. To oppbygde seksjoner (men de har vært uendret det siste tiåret, så er nesten blitt naturlige), og tre naturlige seksjoner. Litt tynt med deltagere, men samtidig over fjorårets dårligste rittdeltagelse (13 stk). 2016 har nemlig vært et år med mange rekorder, blant annet en økning på antall deltagere med 28% på de seks rittene som har vært arrangert.

Her er resultatene:

NC 4 Hobøl
NC 5 Hobøl

Nybegynnerklassen mest populær
Det var flest lokale, fra arrangørklubben Hobøl IL – Sykkel, som deltok. De øvrige klassene hadde mellom 1-3 deltagere. Arrangementet fikk mye skryt, og gikk helt knirkefritt for seg. Hobøl er et perfekt sted for Norgescup, med stor variasjon i terreng og hindertyper. Det er med andre ord noe for alle sin smak. Biketrial.no deler ut skryt til Erik Stensrud & co. for god arrangering!

Sammenlagt i Norgescupen
Norgescupen sammenlagt (elite) ble vunnet av Eirik Ulltang for femte ganger på rad. Han vant samtlige nasjonale ritt i 2016. Andreplassen gikk til Joachim Skjævestad (også for femte gangen på rad tror vi), mens tredjeplassen gikk til Knut Fosse. Mads Lexander fikk fjerdeplassen, med like mange poeng som Fosse. Men, vinneren av siste ritt står sterkest. Det deltok totalt 126 personer på de nasjonale rittene i 2016, med 46 unike ryttere (syv flere enn i 2015). Det mest populære rittet ble NM Norheimsund, med 31 deltagere. Det er 63% flere enn det mest populære rittet i 2015! Dermed kan vi konkludere med at sporten er i vekst i Norge, hurra!

Sammenlagtresultatlista: NC Sammenlagt 2016

Informasjon om nasjonale ritt i 2017 blir lagt ut på biketrial.no straks det er tilgjengelig. Biketrial.no spår store og spennende endringer for neste år.

, ,


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.