Konkurranser, Nyheter

Sesongen er offisielt i gang

17 mar , 2013  

Lørdag 16.mars brakte det løs med første NorgesCup i biketrial på Vestkanten. Med flere syklister i nye klasser, i tillegg til at Thomas R. Aasen deltok for første gang, var det duket for en spennende konkurranse.

Det var stor usikkerhet blant deltakerne om det ble konkurranse eller ikke, på grunn av store snømengder dagene før. Men, heldigvis stoppet det i tide, og smeltet før starten gikk av. På grunn av snø ble det hektisk for å få ferdig seksjonene til start, men med litt jobbing i snøstormen fredag, ble seksjonene akkurat ferdig i tide. Dagen bar likevel preg av årstiden, med mye gjørme, vann og glatte hinder.

Nivået på seksjonene var flyttet et hakk opp fra ifjor, men det stoppet ikke deltakerne fra å prøve. Det ble mye femmere i elite, men det var ikke umulig, Thomas R. Aasen (29) avsluttet med bare seks prikker på siste runde, og stakk av med seieren i elite. Like bak kom Eirik Ulltang (22), og på tredjeplass kom arrangøren Mads Lexander (18). Med nøyaktig samme poengsum som Mads, skilte det bare to nuller ned til Joachim Skjævestad (23) på fjerdeplass. På femteplass kom Erik Solbakken (24) og sjetteplassen gikk til Håkon Sveistrup (20).

Tore Andre Andersen (25) stakk av med seieren i ekspert, foran Villem Vaktskjold (15) som kjørte viderekommen i fjor. Ekspertklassen var dagens minst tallrike, og det var flere syklister man savnet i denne klassen.

I viderekommen gjorde Ole Tuft (15) omtrent et perfekt løp (1 prikk totalt), foran Vegard Bjørø (14) på andre, Gaute Ulltang (15) på tredje og Even Lippestad (14) på fjerde.

I nybegynnerklassen var det god deltagelse og veldig jevnt mellom utøverene. Tiril Rongved (11) var eneste jente i konkurransen, og gjorde en god innsats. Øvrige deltagere var Nikolai Kjos Høivik (11), Dennis Eliassen (12) og Simon Andre Furu (14).

Alt i alt var det et suksessrikt arrangement, med glade og fornøyde deltakere. Takk til arrangørklubben Bergen Biketrial, med Mads Lexander i spissen.

De fullstendige resultatene finner du her:Resultat_nc1_2013

nc1_premiepallen

Premiepallen i elite. F.v.: Mads Lexander, Thomas R. Aasen, Eirik Ulltang, Håkon Sveistrup, Erik Solbakken og Joachim Skjævestad.

Forsidefoto: Mads Lexander i seksjon 1.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.