Innenriks, Konkurranser

Som vanlig vant han trialjammen

29 jun , 2016  

I går var det trailjam, som det populært kalles, på Ekstremsportveko. Trialjammen ble arrangert for andre året, og som vanlig stakk han, altså Joachim Skjævestad, av med seieren. Det deltok kun seks syklister, og i et normalt, ustabilt vestlandsvær ble det litt venting på at regnet skulle gi seg. 

Jammen startet med noe så naturlig som nettopp en jam. Alle syklistene fikk cirkus én time til å bli kjent med banen og teste ut linjene. Etter en god regnbye, var det kvalifisering. Hver syklist fikk to run, hvor hvert run var på ett minutt. Dømmingen i kvalifiseringen var basert på at de fem syklistene som til en hver tid ikke syklet, gav en score på 1-10. Kvalifiseringen ble vunnet av Eirik Ulltang og Joachim, begge med samme poengsum. Men, Eirik fikk en real smell i kneet på sitt andre kvalifiseringsrun, og gjorde et heller flaut semifinalerun, med litt hopping på forhjulet. Han kom i par med Kristian S. Bergersen, noe som ble en enkel match for Kristian. Det andre semifinaleparet var Joachim mot Erik Solbakken. Joachim vant dette, og Kristian og Joachim var dermed i finalen.

Taperfinalen mellom Solbakken og Ulltang ble vunnet på walkover av Solbakken, da kneet til Ulltang var ubrukelig for trialsykling.

Finalen ble som vanlig vunnet av Joachim, men det var ikke helt ukontroversielt. Han presterte å ikke fullføre sitt finalerun, og hadde 5-10 sekunder igjen da han forlot banen. Kristian derimot, han kjempet til siste sekund, og vel så det, men ble ikke premiert med spesielt høye poengsummer. Du får ta de neste gang, Kristian!

– Det er gøy med trialjam. Det er ganske morsomt. Jeg liker det litt, sier vinneren til biketrial.no.

Hvorfor vinner du alltid konkurransene på Veko, Joachim? – Godt spørsmål. Det er mer sånn sykling jeg liker. Ikke hoppe gjennom porter. 

Resultater:

  1. Joachim Skjævestad
  2. Kristian S. Bergersen
  3. Erik Solbakken
  4. Eirik Ulltang
  5. Petter Wigstøl
  6. Eirik Totland

På lørdag er det speedtrials på Torget på Voss. Her er det bare å ta turen, det blir fett!

Se stort bildegalleri på Ekstremsportvekos nettsider.

Forsidefoto tatt fra bildegalleriet på linken over, fotograf: Jakub Sedivy.

, ,


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.