Bunnyhopp

Bunnyhopp er en teknikk som er svært grunnleggende for mange andre teknikker i biketrial. Bunnyhopp slik det gjøres i bmx er ikke så ofte brukt, da moderne biketrialsykler er vanskelige å dra opp forhjulet på. Men, varianter av bunnyhopp brukes, og det er svært nyttig å lære seg å løfte forhjulet på en kontrollert måte.

Fremgangsmåte:

 1. Finn deg en åpen plass, f.eks. en parkeringsplass og sykle bortover i et komfortabelt tempo.
 2. Ligg godt frempå, hodet skal vere over styret og albuene ha lett bøy.
 3. Dra opp forhjulet ved å strekke ut albuene og kaste deg bakover. Det er viktig å komme nok bakpå, sette ut rumpa og ha litt svai i knærne, slik at du er klar for neste steg.
 4. Når forhjulet har nådd en tilfredsstillende høyde (jo høyere du drar opp, jo høyere kan du hoppe), kaster du deg fremover og oppover ved å dra i styret og strekker ut knær og hofter. Dette skaper et hopp.
 5. Flat ut sykkelen i svevet ved å trekke knærne opp mot magen, vri håndleddene forover og strekke ut armene.
 6. Slipp bakhjulet ned først og land mykt uten å ha bremsene inne. Trill videre.

Nyttige tips:

 • For å lære seg å løfte frem- og bakhjulet, kan det være lurt å trene på disse separat. Det går fint an å trene på å løfte bakhjulet bare ved å trille bortover. Se steg 4 i fremgangsmåten uansett.
 • Husk å dra forhjulet høyest mulig, da har du lenger arbeidsveg, og kan hoppe høyere.
 • Øv på å dra opp forhjulet på et bestemt punkt (f.eks. en sten), da lærer du bedre å bli presis, som er nyttig for å hoppe opp på kanter.
 • Press styret hardt ned rett før du skal dra forhjulet opp, da får du ekstra sprett fra fordekket.

Hvis dette skjer:

 • Du får ikke opp forhjulet: da er utgangsstillingen ikke nok frempå, og du drar ikke hardt nok i styret og sender kroppen bakover. Husk også å utnytte spretten fra fordekket.
 • Du får ikke opp bakhjulet: du satser ikke hardt nok med beina, kaster deg ikke nok frempå. I tillegg burde du vinkle føttene mer nedover for å få grep på pedalene.
 • Du lander på forhjulet etter hoppet: du har løftet forhjulet for lite, men løftet bakhjulet godt nok.

Videoeksempel:

Ryan Leech viser og forklarer bunnyhop:

Ønsker du å ta bunnyhoppet videre, gjør som Benito Ros, som her tar et svært høyt bunnyhopp til bakhjul:

« Forrige | Neste »