Innenriks

Tidenes trialår i vente!

26 feb , 2017  

Det ligger an til å bli tidenes år for trialsykling i Norge. Med rekordmange arrangementer og flere store nyheter, er det bare å glede seg!

> Se hele kalenderen på biketrial.no/kalender.

Flere norgescupritt enn tidligere
Ulikt de fem første årene av norgescupens eksistens, blir det to ekstra ritt i 2017. Men, det vil kun bli én rittdag mer, fordi NM vil også være tellende i norgescupen.

I sammenlagtresultatet vil ikke alle rittene gjelde, og man kan dermed kjempe om gode sammenlagtresultater ved fravær eller dårlige resultater på enkelte ritt. Akkurat hvor mange ritt som skal gjelde sammenlagt har GU Trial enda ikke uttalt seg om.

Bergen tilbake
Etter et pauseår i 2016, er Bergen tilbake på kalenderen. Sesongen starter her 1. og 2. april. Fire uker etter sesongstarten, flytter vi oss over til Østlandet, der det blir en ritthelg i Tomter, kort veg fra Hobøl, hvor samme klubb arrangerte norgescup i fjor.

NC og NM før Ekstremsportveko
Etter NC 4 blir det en pause på åtte uker frem til NC i Norheimsund, som arrangeres den 24. juni. NM vil ha NC-status også. Dagen etter rittet i Norheimsund, starter Ekstremsportveko på Voss, hvor trialprogrammet vil være bedre enn noen gang før. Det vil være fullt opplegg fra søndag til lørdag, med flere nyheter på programmet, blant annet videokonkurranse og flere utflukter. Speedtrials og trialsjam er fortsatt med, i tillegg til alle andre faste innslag på Ekstremsportveko.

Sesongavslutning enda ikke avgjort
På grunn av endringer på Heistadmoen, blir det ingen norgescup der i år. Arrangørene av de to siste norgescupene jobber dermed med en alternativ lokasjon, og sannsynligvis blir dette i Oslo. Biketrial.no kommer tilbake med informasjon når dette er bestemt.

Fjordtrial tilbake
Etter en pause med Fjordtrial i 2016, er sommerleiren for alle trialsyklister tilbake i 2017. Leiren blir arrangert 10.-13. august i Norheimsund (samme sted som NC Norheimsund). Fjordtrial er for absolutt alle, og er et 100% konkurransefritt arrangement. På Fjordtrial handler det kun om å ha det moro, uansett alder, ambisjoner, nivå eller erfaring.

> Fjordtrial er tilbake

Nytt reglement
Greinutvalget i trial har vedtatt å endre trialregelverket i 2017. Dette regelverket er utarbeidet av Eirik Ulltang, og baserer seg på bonuspoeng fremfor straffepoeng. Biketrial.no kommer med en egen artikkel med mer inngående informasjon, men i korte trekk vil dette føre til at enhver utøver kan selv komponere egne sporvalg som er i samsvar med utøverens faktiske nivå. Nivåbasert klasseinndeling vil bortfalle, og man vil gå over til et aldersbasert klassesystem. Seksjonene vil se helt like ut som i dag, med de samme fargene på pilene og så videre.

Det vil være et allmøte noen timer i forkant av årets første norgescup (NC Bergen) hvor reglementet blir gjennomgått. Reglementet er i første omgang en del av et ettårig prøveprosjekt.

Forsidefoto: Stian Vesterinen / Syklist: Elias Høyberg

, , ,


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.