Innenriks, Nyheter

Tom Erik Solberg

22 okt , 2010  

Tom Erik Solberg er femten år og bor på Osterøy, en øy litt utenfor Bergen. Han har syklet biketrial i snart to år og har hatt en
utrolig progresjon i løpet av denne tiden. Nå har han klippet sammen en film, til ære for leserene på biketrial.no.
Han begynte å sykle da han ikke lengre kunne spille fotball, på grunn av en kneskade. Treneren foreslo at han skulle begynne å sykle for å holde seg i form. Treneren tenkte nok på landeveissykling, men dette var for kjedelig for Tom Erik. Så han begynte å hoppe rundt på en gammel Everest sykkel og syntes dette var morsomt. Etter en stund knakk Everesten sammen og han investerte i en ny sykkel med breiere dekk og bedre bremser.

Han ble etter en liten stund kjent med noen som syklet biketrial. Han ble med de rundt og syntes det virket, i hans egne ord, «dritrått». Han brukte et år på å spare opp penger til sin egen trialsykkel, og hadde innen den tiden alle de grunnleggende teknikkene inne, pedalkick osv. Og da han fikk sin første trialsykkel tok det ikke lange tida å lære seg det som trengs.

Hva er målene dine framover?
«Er vel egentlig bare å bli bedre. altså, gappe lengre, større sidehop/taps og så videre. «

Han holder også på å lære seg en del av det vi kaller de gode gamle snurretriksa, godt inspirert av Danny MacAskill, men sier selv han liker den engelske TGS (Taps, Gaps, Sidehop)-stilen best, slik som Watson og CLS.

Hvem er forbildene dine innen trials?
«Er så mange, de aller største er vel TRA, Damon Watson, Neil Tunnicliffe og CLS… og Danny Mac»

Videoen er klippet sammen av de beste klippene, av seg selv, som han har filmet de siste månedene.

Tom Erik Quick Edit. from Joachim Skjævestad on Vimeo.


1 Response

  1. […] heldige vinnaren blant 16 riktige svar, er Tom Erik Solberg . Du vil få tilsendt ein heilt ny Echo TR 2010 bakbremse frå Sykkel & Fritid. Biketrial.no […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.