Nyheter, Trening

Treningstips: Joachim Skjævestad

25 mar , 2011  

Her får du dei beste treningstipsene frå Joachim Skjævestad. Joachim har sykla i mange år, men først denne sesongen har han starta å trene litt meir målretta enn før.  Likevel handler det heile om å ha det kjekt på sykkelen.

Intervjuet vart gjort tidlegare i vinter, og er endra litt for å vere meir aktuelt. Blant anna svarte Joachim at han trente 2-3 gonger i veka med spenst og styrke, dette i desember. Det orka han sjølvsagt ikkje lenge, og konsentrerer seg no meir om å sykle mest mogleg.

Kor mange timer trener du i løpet av ei veke? Kor mange av dei er biketrial?
Det har jeg ingen anelse på. Det blir vel noen timer.

Kva er, etter di mening, den viktigste fysiske eigenskapen til ein trialsyklist?
Det er vel spenst, balanse eller koordinasjon. Eller helst alle tre kombinert.

Er andre kvaliteter enn dei fysiske viktigare?
Japp, psyken må være sterk. Kan ikke gi opp hvis en ikke får til en ting i løpet av de ti første forsøkene. I biketrial er det øving og terping som gjelder hvis du skal bli god. Hehe.

Kva er ditt tips til syklister som vil bli betre, bortsett fra å sykle mykje?
Hold dere friske og raske, spis sunt, tren regelmessig, er jo råd som høyst trolig vil hjelpe de fleste til det meste. Spenst- og balansetrening er to ting som kan hjelpe mye på trialsykling.

Korleis trener du teknikk? Prøve og feile, eller meir systematisk?
Når jeg trener teknikk er det mye prøving og feiling. Jeg pleier som regel å gå på en lavere kant enn den jeg vil opp på, for å teste litt teknikker og se hva som funker. Deretter er det bare å prøve til det går.

Kva er målene for neste sesong?
Neste sesong har jeg store mål, vet ikke om alle kommer til å bli gjennomført. Men, meg og Eirik (Ulltang red.anm.) har planer om å delta på flere happenings rundt om, Ekstremsportveko, noen internasjonale konkurranser (TOP SECRET ENNÅ), og pluss en fin roadtrip i Europa. Satser også på å få noen sponsoravtaler og litt sånn.

Biketrial.no ønsker Joachim lykke til! Du kan óg gjere det, ved å kommentere på denne artikkelen.

Dette er ein del av ein lengre serie med artiklar, der profilerte norske og internasjonale utøvarar forteller om sine sesonsførebuingar.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.