Nyheter, Trening

Treningstips: Vincent Hermance

7 des , 2010  

Vincent Hermance er sønn av Dominique Hermance, grunnleggeren av Koxx. Vincent har hevdet seg i internasjonal elite i årevis, og er stort sett topp tre i alle verdenscuper han deltar i. Han har nå Franck Martini som personlig trener, suksesstreneren som blant annet har trent Gilles Coustellier før. Franck fikk eliten i biketrial til å innse at mye målrettet og spesifikk trening er eneste nøkkel for å oppnå suksess.

Det blir spennende å se hvordan den nybakte pappaen Vincent klarer å hevde seg i 2011, med enda bedre forberedelser enn tidligere år.

Hvordan går det med de fysiske forberedelsene for neste sesong?
For øyeblikket har jeg en ganske normal og generell forberedelse. Mesteparten av treningen foregår på sykkelen, en del i treningssenter, noe koordinasjon- og timingtrening, og litt boksing for den fysiske biten. Det er alt. Ingenting ekstremt eller originalt, men effektivt. Takket være Franck Martini er forberedelsene mine bedre enn noen gang.

Er det noen spesielle kvaliteter du vil forbedre denne vinteren?
Jeg har stor tro på koordinasjon og timing. Du vet, det er nytteløst å være den sterkeste, om du bare klarer å bruke 50% av det på sykkelen. Dette er hva jeg tror på, optimalisere kvaliteten mer enn å øke styrken på et treningssenter.

Hvordan ser en typisk treningsuke ut for øyeblikket? Har du et eksempel?
Jeg trener seks dager i uken. Jeg sykler én gang om dagen, og har én eller to mindre fysiske treningsøkter i tillegg (styrketrening, boksing eller utendørstrening). Søndagen (om det ikke er konkurranse) er uten trening. Her lovpriser jeg om morgenen og har tid med familien på ettermiddagen.

Hvor mange timer trener du i løpet av en uke? Hvor mange av de er biketrial?
Stort sett fire timer om dagen, halvparten på sykkelen og resten fysiske forberedelser.

Trener du spesifikt for å bedre styrke og spenst?
Ja! Men for øyeblikket vil jeg ikke uttale meg i detaljer om opplegget mitt. Jeg vil holde hemmelig hva treneren min gir meg. Etter karrieren min vil jeg uttale meg mer om det.

Hva er, etter din mening, den viktigste fysiske egenskapen til en trialsyklist?
Eksplosivitet sammen med koordinasjon.

Er andre kvaliteter enn de fysiske viktigere?
For meg er de mentale ferdighetene de mest viktige, deretter naturlig talent, for så fysiske kvaliteter.

Hva er ditt tips til syklister som vil bli bedre, bortsett fra å sykle mye?
Spør deg hva du gjør på sykkelen og hvorfor. Før hvert minutt du bruker til forberedelser, tenk gjennom målene og hvordan du skal oppnå dem. Alt du gjør på denne måten, får deg nærmere målenene dine. Men, har du ikke klare mål, går mye tid bort i lite fremgang.

Hvordan trener du teknikk? Prøve og feile, eller mer systematisk?
Jeg sykler i en innendørshall. Der prøver jeg å gjøre teknikkene bedre, høyere og mer presise. I naturalsykling prøver jeg å passere hindringene, uansett hvilken teknikk jeg må bruke.

Hva er målene for neste sesong?
Fullføre sesongen uten store tabber og være i stand til å si til Herren, familien og venner: Jeg har gjort mitt beste for dere!

Besøk vincent-hermance.com for siste nytt fra Vincent.

Dette er en del av en lengre serie med artikler, der profilerte norske og internasjonale utøverer forteller om sine sesonsforberedelser. Her kan du snappe opp treningstips fra syklister med lang erfaring.

Foto: Jon Scanzi

, , , , , ,


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.