Innenriks

Trial på Ekstremsportveko

22 mar , 2017   Video

Helt ulikt de forrige seks årene, blir den syvende utgaven av trial på Ekstremsportveko (ESV) fullstappet med trialsykling fra morgen til kveld, hele uken. Dette kan bli det råeste trialarrangementet i norsk historie.

> SE TEASEREN FOR TRIAL PÅ EKSTREMSPORTVEKO OVER eller klikk her for å se på Vimeo.

Det foreløpige programmet ser slik ut:
Søndag (25/6): (Sykling i Norheimsund for de som deltok på NM dagen før)
Mandag (26/6): Naturalsykling på Voss
Tirsdag (27/6): Streetsykling i Bergen
Onsdag (28/6): Trialjam på Voss
Torsdag (29/6): Trialparksykling i Norheimsund
Fredag (30/6): Streetsykling på Voss
Lørdag (1/7): Speedtrials på Voss

PS: Programmet kan bli endret før arrangementet starter.

Tre unike konkurranser
Det vil bli arrangert tre unike konkurranser for trialsyklistene på ESV. Gjennom hele uken vil det foregå en videokonkurranse dere aldri før har hørt om. Hvert lag, på to eller flere personer, får utdelt en liste med ulike triks, hopp og stunt som kan gjennomføres. Hver av punktene på listen har ulike poengsummer utifra vanskelighetsgrad. Lagene har som mål å få med flest mulig av disse punktene i sin video, som maksimalt kan være på tre minutter. Men, i tillegg kommer det inn en dimensjon som omhandler kvaliteten på videoen, med filming, redigering, flyt og mer. På lørdagen vil det være premiefest med premieringer for trialsyklistene, og beste video vil vises under Dagens Video i festivalteltet på lørdagen, dagen hvor desidert flest tilskuere er i teltet.

Tradisjonen tro vil speedtrials arrangeres på lørdagen, med to identiske hinderløyper, syklist mot syklist, førstemann gjennom løypa. Speedtrialsriggen vil være 100% ny for 2017, med elementer som skal fungere for flest mulig nivåer. Her blir det mye publikum, og muligheter for å prøve trialsykler for både tilskuere og deltagere.

> MELD DEG PÅ SPEEDTRIAL NÅ

For tredje året på rad arrangeres trialjammen. Dette er en konkurranse man ikke ser mye av i trialverdenen, med et mye løsere format enn tradisjonelle ritt. Hver rytter får 30 til 60 sekunder på å gjøre et best mulig run, hvor man blir belønnet med poengsummer for flyt, kreativitet, bruk av bane, vanskelighetsgrad og dra-på-faktor. Denne konkurransen passer for absolutt alle, siden du kan selv velge vanskelighetsgraden på ditt run.

> MELD DEG PÅ TRIALJAM NÅ

Tre utflukter
Tidligere har alt for trial foregått på Voss. Nytt for 2017 blir det tre utflukter, hvor trialsyklingens tre elementer blir alle utnyttet: natural; street; trialpark. Vi vil reise en tur til Norges beste trialpark, KBT Trialarena i Norheimsund, sykle street i Bergen sentrum og sykle en helt ny og usett spot i området rundt Voss. I tillegg blir det nok av tid til sykling i Voss sentrum, og fredagen er satt av til nettopp dette.

Reise til hver av disse utfluktene, i tillegg til guiding, er inkludert i Ekstrempasset du kjøper her. Utenom dette gir Ekstrempasset deg tilgang til alle konsertene og arrangementene på ESV, og du kan delta på alle konkurransene både trial og øvrige grener arrangerer.

> Trykk ‘Delta’ på arrangementet ‘Trials at Ekstremsportveko 2017’ på Facebook.

Fokus på det sosiale
I tillegg til mye sykling, vil det være stort fokus på det sosiale, både innad blant trialsyklistene, men også med øvrige utøvere. Det vil bli satt opp en egen trialcamp på festivalcampen, hvor alle trialsyklistene bor sammen. Før hver Dagens Video og premieutdeling vil vi ha et fast samlingspunkt, og det vil bli minst en grillfest kun for trialsyklistene i løpet av uken.

Trenger frivillige
Trial på ESV arrangeres av Eirik Ulltang (greinansvarlig) og Joachim Skjævestad (sikkerhetsansvarlig). I tillegg vil det være flere frivillige som hjelper til. Ønsker DU å være frivillig, gå inn her og registrer deg.

Forsidefoto: Arsalan Photography // Video redigert av Joachim Skjævestad med materiale fra ESV.

,


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.