Utenriks

Trialnytt #6

20 nov , 2012  

Etter en lengre pause, er biketrial.no tilbake med trialnytt. Mye har nok skjedd siden sist, og her får du det aller siste fra trialverdenen.

Laszlo Hegedus har gått fra Koxx til brødrene Fontenoy sitt eget merke, Inpulse. Det blir spennende å se ungareren på en sykkel med kortere wheelbase og lavere krankhøyde. Er det denne veien trenden går i 2013, er toppsyklistene over lange og høye sykler?

Andrei Burton står virkelig på for tiden, tross lengre avbrekk grunnet nerveskade i foten. Denne skaden er nå blitt bedre, og han er tilbake i trening. I tillegg viser han fram på Facebook en ny gaffel fra Trialtech. Uten profilen på utsiden av gaffelbena, ser det ut som en lettere og mer konkurranseorientert gaffel. Ikke nok med det, så var Andrei med i Top Gear Live denne høsten. Han tar virkelig med trial ut til folket (du har kanskje sett han i Pierre Robert-reklame på norsk TV?).

Hannes Herrmann, Tysklands beste trialsyklist, går over til 20″ neste sesong. Han er da andre toppsyklist i rekken som går fra 26″ til 20″ på kort tid, og mye tyder på at de innser Gilles Coustellier er uovervinnelig (og snart Jack Carthy). I tillegg har Hannes skaffet seg et skikkelig innelokale, og han blir nok en farlig utfordrer for både Benito, Abel og Vincent i 2013.

Som sikkert mange har fått med seg allerede, klarte ikke Thomas R. Aasen å gå videre i Norske Talenter. Hvor ble det av stemmene fra trialmiljøet? Likevel gjorde Thomas eg god figur, og fikk vist trial til et stort publikum nasjonalt. Vi venter bare på ettervirkningene!

Etter at Kenny Belaey gikk til GT i fjor, har det hele tiden ligget i kortene at en trialramme måtte komme. Dette er endelig bekreftet, og Kenny skal motta første prototype snart. Han sier selv at geometrien blir 1085 mm wheelbase med 65mm krankhøyde (med 400mm/30mm gaffel). Chainstay blir nok 383mm. Dette høres veldig bra ut, og det er bra nytt at en stor sykkelprodusent igjen tar tak i trialmarkedet. Biketrial.no kommer tilbake med bilder og detaljerte opplysninger så snart dette er tilgjengelig.

Gilles Coustellier startet et samarbeid med Urge hjelmer før denne sesongen. Nå har han mottatt ny hjelm, som tydelig har bedre lufting og lavere vekt. Liker du det du ser?

Monty er det originale trialsykkelmerket, og de kan ikke være dårligere enn de største bmxmerkene. Derfor har de nå produsert en fingersykkelreplika av Monty 221 XXV. Ville du hatt en slik?

 


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.