Nyheter, Utenriks

Trialnytt #1

17 des , 2011  

Desember: Det har skjedd mye nytt i trialverdenen i det siste, spesielt med tanke på nye sponsoravtaler.

Dani Comas trekker seg tilbake fra internasjonale konkurranser i 2012. Han er regjerende europamester i 20″, eneste syklist som både har vunner VM på 20″ og 26″ (1998 og 2004) og har stadig vært på pallen sammen med landsmann Benito Ros. Comas vil fortsette å sykle for Monty i 2012, men vil kun delta i konkurranser i regi av BIU, og ingen verdenscup med UCI.

Nummer to i verden på tjuetommer (UCI), spanjol Abel Mustieles, har skiftet sykkelsponsor. Han går til Monty i 2012. Tjue år gammel og tidligere Koxx-syklist har vunnet flere internasjonale konkurranser i elite, og er en av de mest teknisk flinke syklistene som finnes. Mustieles nye lagkamerater er kameratene César Cañas, 11 ganger verdensmester (BIU), og Dani Comas, 7 ganger verdensmester.

Tysk mester Hannes Herrmann har signert med elitelaget til Koxx. Den ubestridte mester av tysk trial klarte ikke å vinne noe verdenscup dette året. 22 år gamle Hannes startet sesongen relativt sent og har fortsatt en del arbeid å gjøre både teknisk og mentalt. Takket være at han stadig er på pallen, klarte han å klatre til femteplass på rangeringen i verdenscupen i 26″ i år. Herrmann vil sykle på samme sykkel som verdensmester Gilles Coustellier og verdenscupvinner Vincent Hermance.

Den sterkeste juniorsyklisten fra Sveits, David Bozon, har kommet inn i varmen til franske Ozonys (etablert i 2006). Tidligere har han syklet for Atomz i to år. Lagkameratene hans inkluderer nå franske Guillaume Dunand, Diego Barrio og Triboulat Yohan. Bonzon kan være den første til å gi Ozonys den etterlengtede internasjonale seieren de mangler. Andre som har gått til Ozonys er nordmennene Eirik Ulltang, Erik Solbakken og Christoffer M. Valland. Eirik kjører direkte for den svenske distributøren Rishede.com, mens Erik og Christoffer tilhører det norske teamet til Rishede.

Franskmannen Nicolas Vuillermot har fornyet enda et år med TMS. Etter et år med mange oppturer, skal han fortsette å teste syklene for det franske undergrunnsmerket.

Kilde: Rockyroads
Bilde: Monty


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.