Nyheter, Videoer

Trials In Motion

21 okt , 2010  

Dette er høyst trolig årets vakreste trialfilm, Eirik Ulltang på sykkel, Andreas Johannesen bak kamera. Etter å ha ønsket å lage denne filmen i en lengre periode møttes til slutt, de to gode kameratene, og filma intensivt i tre dager. Resultatet snakker for seg selv, og som Eirik sier:

“Målet med filmen var å lage litt meir enn ein vanleg biketrialvideo.. Me ville ha meir regi, ha ein raud tråd og fokusere på vakre utsnitt og vinkler. Me gjekk vel nesten så langt at valg av vinkler og utsnitt gjekk på bekostning av triksene og linjene.. Men, målet er ikkje berre å vise sykling, men å vise kor vakker verden er! Hehe!”

Filmen ble filmet i løpet av tre dager, fredag til søndag. og “Me planla alle spots på førehand og meir eller mindre akkurat kva me skulle gjere. Det blei likevel litt endring undervegs, men planlegginga gjorde alt lettare”, legger Eirik til og smiler fra øre til øre.

De har i tillegg laget en tre episoders “behind the scenes” fra filmen, og lagt disse ut hver dag de filma. Sjekk de ut nederst på siden. I den siste episoden forteller Eirik at han var uheldig og trynte over en rail på siste dagen med filming, her har han utdypa dette litt mer.

“Siste spot var planlagt til å vere ei superteknisk linje med sidehopp opp på eit 5cm breit gjerde, gap over til ei søyle på ca 10x10cm og gap videre til ein tynn rail med eit lite dropp bak. Dette viste seg å vere umulig for meg, er rett og slett for dårlig på tynne ting. Då kom nødløysningen, sidehopp over gjerdet. Dette er egentlig barnemat vanlegvis. og eg har hoppa over mykje høgare kantar før. Eg hoppa faktisk over gjerdet for kjekt 10 min tidlegare. Men, då eg skulle hoppe over presterte eg å lande med bakhjulet midt oppå gjerdet, mens framhjulet kom over. Siden dette var heilt uventa, lot eg rotasjonen som ble skapt fremover skje heilt uavbrutt, uten å løfte på ein finger. Dette var ein veldig merkelig refleks, men resulterte i at eg landa rett på fjeset. Eg var bevisstlaus i to-tre minutt, mista litt kjøtt i ansiktet og fekk eit lite brudd i kjeven. Det blei to dager på sjukehus, sju sting i ansiktet og hjernerystelse.”
Alt dette skjedde mens Andreas stod og filma, så vi skal ikke se bort i fra at det kan komme et lite klipp av det på Internett etterhvert.

Uansett, sjekk ut mesterverket:

Trials in Motion from Andreas Johannessen on Vimeo.

The Making Of Trials In Motion:

In the making of “Trials in Motion” | EP01 | Eirik Ulltang from Eirik Ulltang on Vimeo.

In the making of “Trials in Motion” | EP02 | Eirik Ulltang from Eirik Ulltang on Vimeo.

In the making of “Trials in Motion” | EP03 | Eirik Ulltang from Eirik Ulltang on Vimeo.


2 Responses

  1. Snodre sier:

    Nice video og videoblogg!

    Send skadefilmen til vgtv de betaler jo dere garantert.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.