Innenriks, Nyheter

Ulltang med månelanding

28 mai , 2012  

Eirik Ulltang, noen anser denne unge mannen som den norske Neil Armstrong. Han tar et steg ut i det ukjente og istedenfor å gå på månen, er han den første norske personen som står på podiet i en internasjonal konkurranse i biketrial. Første runde i BIU Europacupen gikk av stabelen nå i helga og Eirik som første deltagene nordmann syklet seg inn på en imponerende tredjeplass!

Hvordan føltes det å komme på tredjeplass?
Det føles bittert. Jeg var så nær andreplassen, men det var overraskende å komme på podiet da jeg hadde ikke et mål om dette. Var egentlig kun med for å samle erfaring og etter første runde så det ikke så lyst ut, men jeg kjørte godt i andre runde og nullet seks av åtte seksjoner. Det må nevnes at jeg kjørte uten bruk av bunnplate eller pedaler for å komme over hindringene, i motsetning til samtlige av konkurrentene.

Hva er planene framover?
Worldcup på fredag, drømmemålet er å komme topp 15 i kvartfinalen og kjøre semifinale på lørdagen. Etter det er det svensk mesterskap og Ekstremsportveko. Det blir et år med mye konkurranser, omtrent 15 konkurranser totalt i år.

Hva er den viktigste konkurransen for deg i år?
Worldcupen blir stort, men det blir mest for å samle erfaring. I norgescupen har jeg større ambisjoner om seier, så den blir nok den som betyr mest.

Er det noen du vil takke?
Ja, stor takk til alle sponsorer, Eirik Sandvik på Atletisk Utvikling for perfekt oppkjøring og familien Juric for overnatting og mat.

Alle foto: Mijo Juric

Biketrial.no ønsker Eirik lykke til videre i sesongen.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.