Innenriks

Ulltang med seier i Eikerapen

13 mai , 2013  

11. mai ble den andre runden av Norgescupen i trial arrangert i Eikerapen, 80 km nord for Kristiansand. Det var 18 startende syklister, fordelt på fire klasser. Arrangementet gikk samtidig som Norgescup i utforsykling, og det var til tider stor oppslutning av publikum.

Det var en regntung dag i Eikerapen, og hinderene bar preg av dette. Det var veldig glatt, og flere fikk nok oppleve tildels stort fravær av friksjon. Likevel kom de fleste seg gjennom mange seksjoner, selv om det var en god del femmere som ble utdelt.

I eliteklassen kjempet Eirik Ulltang (23) og Thomas R. Aasen (29) en tett duell om førsteplassen. Etter første runde hadde Ulltang ett mindre straffepoeng enn Aasen. I andrerunden kjørte de helt likt, og alt stod dermed på tredjerunden. Der klarte Ulltang å gjøre tilsvarende det Aasen gjorde i NC1, og kjørte runden på kun seks straffepoeng. Aasen forbedret seg også, men det holdt likevel ikke. Ulltang vant dermed med fem straffepoeng over Aasen, og de ligger nå likt sammenlagt. På tredjeplass kom Joachim Skjævestad (23), med nøyaktig dobbelt så mange straffepoeng som vinneren. 10 poeng bak kom Erik Solbakken (24) og på siste og femteplass i eliteklassen endte Håkon Sveistrup (20) med full poengsum, tross god innsats.

podie

I ekspertklassen var det relativt ferske Kristian S. Bergersen (17) som tok seieren med 56 prikker totalt. Bak han kom rutinerte Tore Andre Andresen (26) med 65 prikker. Tredjeplassen gikk til Villem E. Vaktskjold (16), med treningskameraten Ole Tuft (16) 15 straffepoeng bak. Sisteplassen i ekspert gikk til Vegard Bjørø (15), som deltok i denne klassen for første gang.

I viderekommen var det Simen Smestad (15) som vant, med kun seks straffepoeng totalt. Det var dagens nest laveste, og han nærmer seg stadig nivået i ekspert. Andreplassen gikk til Even Lippestad (14), med 12 prikker. På tredjeplassenfinner vi Isak Aspevik (13) med 75 straffepoeng.

Nybegynnerklassen hadde god innsats, og bestemann kjørte på kun tre straffepoeng, og han burde nok gå opp en klasse til neste gang. Ellers var det mange flinke med, og flere som tidligere ikke har deltatt i konkurranser for biketrial.

Neste Norgescup i trial er under Ekstremsportveko på Voss 26. juni. Følg med på biketrial.no og www.ekstremsportveko.com for mer informasjon.

Forsidefoto:
Fotograf: Simen Smestad / Syklist: Kristian Schea Bergersen.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.