Eirik Ulltang

Innenriks, Nyheter

Ulltang på landslaget

7 mai , 2013  

Biketrial.nos egne Eirik Ulltang har akkurat signert med Norges Cykleforbund (NCF), og er nå den første personen på Norges landslag i biketrial. Under teksten følger noen bilder av Eirik mens han syklet EM i Tyskland i fjor.

Pressemelding fra NCF:

Kun ett år etter at biketrial ble offisielt en del av Norges Cykleforbund (NCF), har de opprettet et eget landslag for grenen. Foreløpig består dette landslaget av bare én syklist ved navn Eirik Ulltang (23).

Til neste år arrangeres VM i terrengsykling og trial i Hafjell. Med et slikt mesterskap på hjemmebane, vil NCF ha en eller flere norske med i trialkonkurransen som kan prestere gode resultater. Per dags dato er det kun Ulltang som har vist initiativ til deltagelse i internasjonale konkurranser og tatt UCI-poeng. Da han samtidig er regjerende vinner av Norgescupen, føles det riktig å ta han ut som landslagssyklist i trial.

Foreløpig er det et landslag uten noe spesielt støtteapparat, og først og fremst vil NCF hjelpe Eirik økonomisk i forbindelse med reiser og opphold til internasjonale konkurranser. I tillegg får Eirik oppfølgning på det sportslige planet.

Sportssjef i NCF, Hans Falk forteller:
Eirik er en meget målbevisst og ambisiøs utøver som har en langsiktig plan for å nå verdenstoppen. Han har viljen og de egenskapene som skal til for å nå dit. Jeg er helt overbevist at han kommer å konkurrere om medaljer på de store mesterskapene om noen år. Vi håper også at Eiriks fremgang og entusiasme skal inspirere andre trialsyklister til å satse og etter hvert komme seg på landslaget, og at vi får etablere en landslagskultur for trial.

Eirik har foreløpig få år med konkurranseerfaring, og vil bruke tiden fram til VM neste år på å samle mest mulig av dette. Sesongplanen i år er å kjøre samtlige verdenscuper, Norgescuper og kanskje EM. Årets VM arrangeres i Sør-Afrika, og er ikke med i sesongplanen. Hvis han ikke ombestemmer seg, så kan Hafjell 2014 blir det første verdensmesterskapet for Ulltang.

Han savner dog ikke mesterskapserfaring, da han i fjor deltok i EM, som kjøres i samme format som VM. I tillegg er flesteparten av verdenseliten fra Europa, og et VM blir
dermed nivåmessig ikke så langt over et EM.

– Jeg er både stolt og glad for å være en del av landslaget i trial. Dette har knapt vært endrøm for meg, da det aldri tidligere har eksistert noe tilsvarende tilbud. Tusen takk til NCF for at de vil hjelpe til, deres støtte har hele tiden vært fenomenal, sier Eirik

20120721-221145

20120721-221156

20120721-221251

20120721-221333


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.