Innenriks

Ulltangs syvende sammenlagtseier

29 okt , 2018   Gallery

I helgen arrangerte VestkantTrial sesongens to siste norgescuprunder. Deltagelsen var godt under middels, selv i norsk trialsammenheng, men alt ble likevel gjennomført nesten som planlagt. Største klasse var eliteklassen, noe som vitner om en veldig god rekruttering i trialsporten for øyeblikket (ironi). Gjennomsnittsalderen i eliteklassen er 24,75 år.

På grunn av en dato litt vel langt ut på høsten, og en lokasjon som sist så sol en gang i juli, var det kaldt og glatt på Eikås Motorsenter. Dette ble heldigvis løst ved å bruke deres nylig oppussede innehall, som er svært bra for trialing med og uten motor. Noen seksjoner måtte likevel sykles utendørs, og disse ble klargjort med flammekaster (!) etterhvert som steinene ble dekket av rim og is på grunn av den ikke-tilstedeværende solen. Det bonusbaserte trialreglementet gjorde heldigvis at syklistene selv kunne velge spor, og unngå de glatteste steinene om livet er noe de verdsetter mer enn et konkurranseresultat i Norges minst populære sykkeldisiplin.

Norgescupen handler om samtlige som deltar, men det er selvsagt i eliteklassen prestisjen ligger. Det er først når du vinner eliteklassen, at du vinner et norgescupritt, og kan kjempe om sammenlagtseieren. Resultatet i eliteklassen var identisk begge dager, med Håkon Sveistrup på fjerdeplass, Kristian S. Bergersen på tredje, Mads Lexander på andre og Eirik Ulltang på første. Ulltang vant samtlige ritt i kalenderen i år, og tok dermed førsteplassen sammenlagt for syvende året på rad. Han har vunnet alle norgescupritt siden Knut Fosse slo han den 24. mai 2015.  Andreplassen sammenlagt gikk fortjent til Mads Lexander, som har fått andreplass i alle ritt i år. Og, Kristian S. Bergersen klatret for første gang opp på pallen både i enkeltritt og i cupen sammenlagt med en tredjeplass. Alle tre ble premiert med glassfat og stipender fra Norges Cykleforbund!

Sammenlagt norgescupen 2018 i elite:
1. Eirik Ulltang (2400 poeng)
2. Mads Lexander (1920 poeng)
3. Kristian S. Bergersen (1170 poeng)
4. Knut Fosse (780 peng)
5. Joachim Skjævestad (780 poeng)
6. Håkon Sveistrup (720 poeng)
7. Even Lippestad (300 poeng)

Biketrial.no kommer tilbake med informasjon rundt sesongen 2019 så snart det er på plass. Men, en ting er sikkert: Skal trial bestå som en organisert sykkeldisiplin i Norge, må folk kjenne sin besøkelsetid, og faktisk delta på arrangementene. Antall dårlige unnskyldninger for å ikke delta er snart så mange, at biketrial.no vurderer å lage en bok på temaet.

Resultat NC 3:

Elite:
1. Eirik Ulltang (619 poeng)
2. Mads Lexander (498 poeng)
3. Kristian S. Bergersen (437 poeng)
4. Håkon Sveistrup (188 poeng)

Sport Åpen:
1. Vegard B. Bjørø (229 poeng)
2. Gaute Ulltang (100 poeng)
3. Sondre Rosten (2 poeng)

Ungdom:
1. Jonas Wian (189 poeng)
2. Elias O. W. Olsen (166 poeng)

Barn:
1. Marcus Aa. Stensrud (122 poeng)
2. Sondre H. Tertnes (80 poeng)

Rekrutt:
1. Daniel Torgersen (42 poeng)

Resultat NC 4:

Elite:
1. Eirik Ulltang (656 poeng)
2. Mads Lexander (583 poeng)
3. Kristian S. Bergersen (467 poeng)
4. Håkon Sveistrup (343 poeng)

Sport Åpen:
1. Gaute Ulltang (137 poeng)
2. Sondre Rosten (10 poeng)

Ungdom:
1. Jonas Wian (239 poeng)
2. Elias O. W. Olsen (160 poeng)

Barn:
1. Marcus Aa. Stensrud (97 poeng)
2. Sondre H. Tertnes (80 poeng)

Rekrutt:
1. Daniel Torgersen (32 poeng)

Takk til Tore Andre Andresen for mobilfoto fra rittene:


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.