Konkurranser, Nyheter

VM: Carthy og Coustellier best… igjen.

8 sep , 2014  

3000 mennesker var samlet for å få med seg 26″-finalen på Strandtorget i Lillehammer, med Ole Hall og Andrei Burton som speakere sørget de for at rytterne ble heiet gjennom seksjonene.

Det var en nervepirrende finale med femmere delt ut på løpende bånd til alle deltakerne, der franske Gilles Coustellier til slutt gikk av med seieren og fikk sitt 5. VM-gull. Mange trodde Abel Mustieles, som deltok både i 20″ og 26″ klassene, skulle få sin revansj etter en kjip andreplass under fredagens 20″ finale, men han virket sliten etter fire dager med hard sykling og fikk det ikke helt til å stemme.

Gilles syklet totalt på 16 straffepoeng og selv om seieren allerede var sikret før siste seksjon, imponerte han publikum med å hoppe feilfritt gjennom denne også. Bak han kom Aurelien Fontenoy på 30 straffepoeng, noe som tyder på svært høy vanskelighetsgrad på seksjonene. 3. Plassen gikk til Kenny Belaey som uttalte etterpå til vår utegående reporter at “nå har jeg sløst bort et helt år på å trene, også kommer jeg på tredjeplass”, han var altså ikke særlig fornøyd.

Vincent Hermance fikk etter en dommerfeil i seksjon 2, lov til å sykle seksjonen om igjen. Han var tydelig irritert og frustrert etter å ha måtte argumentere seg fram til å få sykle igjen. Han kom da gjennom det hinderet der dommeren dømte feil på første forsøk, men falt av sykkelen og fikk 5 rett før mållinjen.

I junior 26″ gikk seieren til Jack Carthy fra England. Han har vært overlegen hele sesongen og han lekte seg gjennom seksjonene på Strandtorget. Bak han kom Sergi Llongueras Campmajo fra Spania på 2. plass og Domenik Oswald fra Tyskland på 3.

Hele resultatlisten finner du her:
Senior 26″
Junior 26″

, , ,


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.