Utenriks

VM i Kina var bra! Hurra!

25 nov , 2017  

VM i Kina er over for lengst, så det er på høy tid at biketrial.no gir en knøttliten oppsummering av årets store hendelse i denne (trial-)verdenen.

» Btw, vi var flinke før VM, bare les her: Seksjonssjekk: VM i Kina

Lagkonkurransen ble vunnet av Frankrike. De var også beste nasjon i VM totalt sett (inkl. BMX og sprint). Damenes finale ble vunnet av tyske Nina Reichenbach, 20″ ble vunnet av spanske Abel Mustieles (som annonserte at dette var hans siste år på 20″, neste år er det 26″ som gjelder) og 26″ ble vunnet med knappest mulig margin av utenomjordiske Jack Carthy (topp tre var på samme poengsum). Han rota det til i de to første seksjonene, men gjorde tidenes comeback. Grattis og hurra!

Juniorklassene ble vunnet av franske Nathan Charra (26″) og ikke uventet av spanske Alejandro Montalvo (20″). Eneste norske deltager var Eirik Ulltang (75), han tok en 14.plass, og ny karrierebeste. Karrierebeste for Ulltang betyr også tidenes beste norske VM-resultat i trial. Hurra!

Sammen med Ulltang, reiste også den norske trubaduren Joachim Skjævestad (88), med den flotte tittelen Team Manager. De to var der i over to uker, så forvent en video snart.

Trial kan bli stort i Kina, mange flinke kinesiske trialsyklister var til stede under hele arrangementet. Dog fikk ingen lov til å delta av det kinesiske sykkelforbundet, fordi slik er det visst. Satser på endring til neste år, for VM skal bli arrangert i Kina i minst tre år. Hurra, igjen!

PS: Det var et nytt reglement, som nesten alle likte. Hver seksjon hadde seks sektorer, hvor hver sektor bestod av ett eller flere hinder. Gjorde du ingen feil i en sektor, fikk du 10 poeng.

Se video av Ulltangs VM-sykling her:

, ,


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.