Innenriks, Konkurranser

VM: Oswald, Janickova og Ros verdensmestere

8 sep , 2014  

Fredagen i VM-uken var det duket for kvinnenes finale, og 20″-finaler for junior og elite. Det var knyttet stor spenning til forhåndsfavorittene, og spesielt Abel Mustieles var av mange pekt ut som verdensmester. Slik skulle det vise seg å ikke bli…

Video fra finalene nederst i artikkelen.

Tatiana best av damene
I kvinnenes VM-finale, var den regjerende verdensmesteren fra Slovakia allerede overlegen i første runde. Tatiana Janickova syklet nesten perfekt fra start, mens motstanderene hennes slet med å i hele tatt ta seg frem i seksjonene på Strangtorget. Tatiana vant med kun fire straffepoeng, og fikk dermed sin andre strake verdensmestertittel, 11 poeng foran Nina Reichenbach. Flere ganger verdensmester, Gemma Abant  kom på tredjeplass. En av favorittene, med seier i siste verdenscup, Janine Jungfels, slet i første runde, og fikk en sur fjerdeplass.

Tyskland beste nasjon
Etter kvinnenes VM-finale, ble beste nasjon kåret. Der stakk Tyskland av med seieren, første gang siden 2005. Med 850 poeng, kom det tyske laget fremfor Frankrike (830) og Spania (820), som har dominert siden 2006. Storbritannia (574) fikk fjerdeplass fremfor Sveits og Japan.

Menn junior
I mennenes 20″-finale for junior, var det igjen Dominik Oswald som kom på førsteplass, etter en overlegen seier i semifinalene. Tyskeren, som stadig er å finne i eliteklassen i verdenscuper, tok sin første verdensmesterskaptittel. På andreplass kom katalaneren Oriol Roca, som var nær å ta tittelen hadde det ikke vært for et fall på det vankeligste hinderet. Tredjeplassen gikk til franskmannen Alex Rudeau, som gjentok fjorårets resultat. Tre poeng bak, og like utenfor podiet kom tyskeren Sebastien Krell.

Menn elite
Det var knyttet stor spenning til hvem som skulle bli verdensmester i eliteklassen for 20″-hjul. Men, det stod i realiteten bare mellom landsmennene Benito Ros og Abel Mustieles, da disse to har vært i en egen divisjon de siste årene. Med Benitos dopingstraff, som strippet han for alle resultat mellom 2011 og 2013, har han ikke vært til stede på de to seneste verdenscupene. Abel har dermed fått dominert alene. Men, på Strandtorget kjempet de to spanjolene side om side, og lå helt likt frem til slutten av finalen. Da kræsjet Abel i siste hinderet på seksjon fem, og Benito kunne sikre seg seieren med kjøre på mindre enn fire poeng i seksjon seks. Det klarte han, ved å sette to strategiske føtter, og ble dermed verdensmester enda en gang. Dette må ha vært en av de mest spennende finalene i trial noen sinne. Tredjeplassen gikk til tyske Raphael Pils, som virkelig er på vei opp på spanjolene sitt nivå.

Komplette resultatlister:
MJ_20_FI_Results
ME_20_FI_Results

Forsidefoto: Marco Patrizi/Tribalzine

, , ,


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.