Konkurranser, Utenriks

WC 1: En spesiell dag

31 mai , 2015  

Andre dag av sesongens første verdenscup ble veldig spesiell. På grunn av den alvorlige tilstanden til Marion Porcher, ble det unntakstilstand i flere av dagens semifinaler og finaler. 

20″-rittet avlyst
I guttenes 20″-ritt valgte alle de kvalifiserte rytterne å bryte konkurransen, og det ble ingenting av hverken semifinale eller finale. Det vil dermed ikke være mer enn tre tellende verdenscuprunder i denne klassen i år.

For å gi litt respekt til arrangøren og alle timene de har lagt ned, valgte flere av de beste 20″-syklistene å bruke noen timer til sykling i seksjonene etter konkurransen.

Jentene syklet ikke
Heller ikke jentenes utsatte semifinale ble det noe av. Samtlige valgte å vise respekt og omtanke til Marion, og syklet ikke. Historiens første semifinale for jenter i en verdenscup blir dermed utsatt til neste runde, som arrangeres i Vöcklabruck i Østerrike i august.

Få stilte i 26″
I 26″-klassen stilte kun 12 av 25 kvalifiserte til start. 13 syklister valgte dermed å vise respekt til Marion og hennes familie ved å ikke sykle. Men, flere mente at det var minst like respektfullt å sykle. Av de 12 som stilte, var det kun fire av de 10 topprangerte: Jack Carthy, Vincent Hermance, Nicolas Vallee og Kevin Aglae. Disse kvalifiserte til finale, i tillegg til tyskerne Wolfgang Wenzel og Jonathan Sandritter.

we_ride_for_marion

Jack Carthy vant finalen overlegent med null straffepoeng. Vincent Hermance tok andreplassen med seks poeng, med en femmer og ett poeng i handicap utifra plasseringen i semifinalen. Nicolas Vallee fikk tredjeplass i semifinalen, og fikk dermed to poeng i handicap. I finalen fikk han en femmer i seksjon fire, samt fire poeng i seksjon fem. Han fikk dermed 11 poeng totalt. Finalen hadde samme stilling som semifinalen, med Aglae på fjerde, Wenzel på femte og Sandritter på sjette.

› LES OGSÅ: WC 1: Kvartfinaler og jentenes semifinale

Status for Marion
Det er fremdeles lite informasjon om hvordan Marions tilstand er. I respekt for familien, gir ikke Frankrikes landslagssjef ut mer informasjon. Men, det er lite tvil om at tilstanden er kritisk. Vi håper på det beste. #WeRideForMarion.

Støtten blant utøvere har vært enorm, og det er svært mange som viser respekt og omtanke gjennom sosiale medier.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.