Konkurranser, Utenriks

WC 1: Kvartfinaler og jentenes semifinale

30 mai , 2015  

Sesongens første verdenscup er i gang. I dag var det kvartfinaler, samt kvinnenes semifinale. Nytt format ble for første gang utprøvd. Det var likevel jentenes semifinale som skulle prege dagen, hvor rittet ble avlyst grunnet et stygt fall.

Nytt format
Det blir i år prøvd ut et nytt format i kvartfinalene i verdenscup. I stedet for at alle syklistene konkurrerer samtidig, blir de delt inn i puljer på fire. De tre beste i hver pulje er automatisk videre, som gir totalt 12 syklister. Men, det er alltid 15 eller flere som går til semifinalen, avhengig av hvor mange topp 10-syklister som deltar. I dagens 20″-konkurranse var det kun åtte fra topp 10-rankingen, og dermed 17 som gikk videre til semifinalen (fordi det alltid skal være 25 syklister i semifinalen).

Utenom de 12 beste i kvartfinalen, går det da altså minst tre andre også videre, som lucky loosers. Disse er da de med færrest straffepoeng etter de 12 beste, uavhengig gruppe.

› LES OGSÅ: Trial del av VM i bysykling

20″-konkurransen
Det var 20″ som var først ut i Krakow, og her stilte det totalt fire skandinaviere; tre svensker og en danske. 50% av disse gikk videre, både svenske Joachim Nymann og danske Jonas Kristiansen taklet seksjonene godt, tross en pungtering for Kristiansen. Nymann vant til og med hele kvalifseringen med null straffepoeng.

26″-konkurransen
Det var kun én Skandinavier til start blant 26″-syklistene, nemlig svenske Alexander Carlsson. Han klarte for første gang å kvalifisere seg til semifinale, og ble nummer tre i sin gruppe, og kvalifiserte tross noe høy poengsum. Gratulerer!

Kvalifiseringen for 26″ ble avgjort i våte og glatte forhold. Forhåndsfavorittene gikk videre, som Laszlo Hegedus, Nicolas Vuillermot, Pol Tarres og Clement Meot. De var fire lucky loosers, og totalt 16 syklister som kvalifiserte (trolig fordi Kenny Belaey ikke stiller til start).

Jentene
Jentenes semifinale ble avbrutt da den franske mesteren Marion Pocher falt stygt og ble alvorlig skadet. Biketrial.no vet ikke mye per nå, men hun skal være på sykehus i Polen. Serge Froissant, landslagssjef for Frankrike, skriver på Facebook at Marion skal være på operasjonssalen nå. Vi ønsker henne alt godt og håper på det beste.

I jenteklassen var det for første gang innført semifinale i en verdenscup. Tidligere har jentene syklet 3×6 seksjoner, uten noe form for delfinaler. Men, nå har de altså tilsvarende guttene, bare ingen kvalifisering (grunnet for lav deltagelse). Dette er positivt for sporten, og noe flere jenter garantert har etterspurt.

Skandinavia hadde en jente som stilte til start, svenskdanske Simone Rishede. Hun bor i Sverige, men konkurrerer for Danmark. På grunn av avlysningen, er jentenes semifinale utsatt til søndag kl. 13:00.

Du finner alle kvartfinaleresultatene på uci.ch.

, , ,


1 Response

  1. […] › LES OGSÅ: WC 1: Kvartfinaler og jentenes semifinale […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.